Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA pokrenula postupak za oduzimanje dozvole TV Avala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 01. 2012.

Izvor: Blic

RRA pokrenula postupak za oduzimanje dozvole TV Avala

Radiodifuzna agencija Srbije (RRA) pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji „Avala“ zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa, saznaje “Blic” u ovoj agenciji. Postupak je u toku i ukoliko želi da ostane na medijskom tržištu Televizija „Avala“ mora najkasnije do aprila da plati svoje obaveze. Zbog kašnjenja u plaćanju obaveza opomenuta je i Televizija „Pink“.

- Mi proceduru za oduzimanje licence pokrećemo nakon dva meseca neplaćanja. Prvi mesec tolerišemo, zbog teške ekonomske situacije i problema u medijima, ali ako se to nastavi i dalje odmah pokrećemo postupak - kaže za “Blic” zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

On, međutim, nije želeo da iznese podatak o ukupnom dugovanju TV „Avale“ jer, kako kaže, veruje da to ne bi mnogo pomoglo televiziji.

Ipak, ako se zna da televizije sa nacionalnom frekvencijom mesečno plaćaju oko 4,5 miliona dinara za emitovanje programa, lako se dođe do podatka da TV „Avala“ duguje najmanje devet miliona dinara RRA jer kasni sa plaćanjem najmanje dva meseca. Na godišnjem nivou ukupna nadoknada je oko 56 miliona.

- Nije nam namera da nekog emitera uništimo. Tamo gde vidimo da rešenja nema oduzimamo dozvolu.

Postupak protiv „Avale“ je u toku i mislim da rok za izmirenje obaveza prema agenciji ističe u aprilu - kaže Karadžić.

Neplaćanje naknade za emitovanje programa prema zakonu o radio-difuziji jedan je od razloga zbog kojih se može oduzeti dozvola Zaposleni Televizije „Avala“ štrajkuju već 36 dana zbog neisplaćenih zarada, a račun ove kompanije u blokadi je više od pet miliona dinara. Opomena zbog neplaćenih računa prema RRA stigla je i na adresu Televizije „Pink“.

- U međuvremenu smo se videli i sa vlasnikom Željkom Mitrovićem, tokom sastanka na Televiziji „Avala“ kome je on prisustvovao kao deo menadžmenta i dobili uveravanja da će kompletna dugovanja biti izmirena - kaže Karadžić.

Račun Televizije „Pink“ je u blokadi za 180 miliona dinara.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi