Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarka CINS-a dobitnica nagrade „Marina Kovačev“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 12. 2020.

Izvor: CINS

Novinarka CINS-a dobitnica nagrade „Marina Kovačev“

Žiri je nagradu za najbolju mladu novinarku u 2020. godini dodelio Jovani Tomić.

Godišnja nagrada „Marina Kovačev“ za najbolju mladu novinarku u 2020. godini pripala je Jovani Tomić, novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), saopšteno je danas na ceremoniji dodele koja je održana onlajn preko ZOOM platforme.

Nizom tekstova i priloga urađenih samostalno ili zajedno sa koleginicama, Jovana Tomić se izborom, aktuelnošću, upornošću i obradom tema istakla među kandidatima i kandidatkinjama za Godišnju nagradu „Marina Kovačev”, koju dodeljuje Novosadska novinarska škola (NNŠ).

„Jovanine priče karakterišu visok kvalitet, sveobuhvatan pristup uz konsultovanje relevantnih sagovornika i navođenje činjenica. Imajući u vidu da se novinarstvom bavi tek od 2018. godine, žiri je procenio da bi dodela nagrade bila dodatna stimulacija za dalji Jovanin rad i razvoj, pogotovo u oblasti istraživačkog novinarstva u kojem se za sada odlično snalazi i pokazuje zavidan potencijal“, rekla je Svetlana Bošković, majka preminule Marine Kovačev.

Od ove godine uvedena je i dodatna kategorija nagrade za dnevno novinarstvo koju je dobila novinarka O radija, Radio-televizije Vojvodine, Jelena Božić.

Godišnju nagradu najboljim mladim novinarima iz Srbije do 30 godina dodeljuje Novosadska novinarska škola svake godine od 2001. za izuzetan kontinuirani rad u cilju promocije profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti. Od 2018. nagrada nosi ime Marine Kovačev,  istaknute mlade novinarke i aktivistkinje.

Ovogodišnji žiri činilo je dvoje bivših laureata – novinarka Radio-televizije Vojvodine Jelena Havran Vukmanović i novinar Radija 021 Zoran Strika, predstavnica Fondacije „Marina Kovačev“ Svetlana Bošković, predavač na Departmanu za medije i komunikacije Fakulteta za medije i komunikaciju Saša Mirković i predstavnica Novosadske novinarske škole Milica Janjatović Jovanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi