Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milenijum tim tužio Info Vranjske zbog izveštaja sa konferencije za novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 04. 2021.

Izvor: Beta

Milenijum tim tužio Info Vranjske zbog izveštaja sa konferencije za novinare

Beogradska kompanija "Milenijum tim" tužila je portal Info Vranjske i glavnog urednika Sašu Stojkovića pred Višim sudom u Beogradu zbog navodne povrede ugleda i zatražila odštetu od 100.000 evra, odnosno 11,75 miliona dinara, saopšteno je danas.

Kako je taj portal objavio, tužba Višem sudu upućena je 24. marta, a tiče se teksta objavljenog na tom portalu pod nazivom "Jeremić: 'Millennium team' jedan od najvećih asova korupcije".

"U tužbi se taksativno iznose razlozi zbog kojih se tuže Info Vranjske, ali se svi svode na isto: izveštavanje Info Vranjskih sa konferencije za novinare koja je održana 7. februara 2021. godine, na kojoj su govorili predsednik i potpredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić, kao i lokalni lider partije Đorđe Ristić", navodi se.

Portal dodaje da se tužba isključivo odnosi na stavove koje su izneli ljudi iz Narodne stranke.

"Info Vranjske su tužene, uz traženje astronomske odštete, verovatno samo zato što su profesionalno radile svoj posao, i prenele isključivo ono što je rečeno na terenu, i kasnije u podkastu koji je naš urednik uradio sa Vukom Jeremićem", dodaje se.

Urednik Info Vranjskih Saša Stojković rekao je da je reč o novom pritisku na taj portal koji ne bi smeo da izazove bilo kakve pravne posledice, ako je Srbija pravna država.

"Ne plašimo se, ne menjamo uredjivačku politiku i ne osećamo se krivim što profesionalno radimo svoj posao. Uostalom, kako ćemo izveštavati sa bilo koje konferencije za novinare ako ne prenosimo ono što se tamo govori? Ovo je direktan napad na nas, novi pokušaj da nas unište i utišaju i taj jedan makar slabašan glas javnosti koja ne želi da ćuti i žmuri na sve ovo što se dešava u stvarnosti", rekao je Stojković.

Info Vranjske i Stojković sada imaju osam dana da daju svoj odgovor na tužbu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi