Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kandidati za Savet REM: SNS predlaže iskusnog pisca i novinara, SPS mladog pesnika i novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 04. 2021.

Autor: Ivana Predić Izvor: Cenzolovka

Kandidati za Savet REM: SNS predlaže iskusnog pisca i novinara, SPS mladog pesnika i novinara

Zajedničko za oba kandidata za člana Saveta REM-a, Milorada Vukašinovića i Gorana Erora, jeste da rade na televiziji i da objavljuju knjige. Iz priloženih biografija nije jasno šta ih po stručnosti izdvaja od poznatih vojvođanskih novinara

Na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Srbije jednoglasno je utvrđena lista kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) koju je predložio nadležni odbor Skupštine Vojvodine.

Kao što je Cenzolovka objavila, kandidati su novinari Milorad Vukašinović i Goran Eror. Skupština Srbije će sutra odlučiti ko će od njih dvojice u Savetu REM-a zameniti profesora Slobodana Cvejića.

Vukašinovića je predložila poslanička grupa Aleksandar Vučić – Za našu decu u Skupštini AP Vojvodine, a njegovog protivkandidata Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija.

Eror, bez greške

Sudeći po biografiji priloženoj uz kandidaturu, u koju smo imali uvid, Goran Eror (30) završio je master studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

U 21. godini počeo je da se bavi novinarstvom kao radio-voditelj studentske emisije „Akademac“ na Radio-televizije Vojvodine.

Dve godine kasnije počinje pripravnički staž u Opštini Irig i stručno se osposobljava u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka. Karijeru nastavlja na Radio-televiziji Vojvodine, gde je i danas zaposlen.

Bio je voditelj emisije „Agrodnevnik“, urednik poljoprivrednih emisija „Brazde“, „Agromozaik“ i prezenter u emisijama Vesti i Dnevnik.

Bio je član Nadzornog odbora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Termal“ u Vrdniku.

Od 2013. do 2015. godine bio je predsednik Mesne zajednice Rivica, od koje je dobio i Priznanje za doprinos u radu.

Eror je potpredsednik Zavičajnog udruženja „Fruškogorje“ iz Rivice i organizator manifestacija „Dani vina“ i „Dani bostana“ u rodnom selu.

Objavio je zbirke pesama „Pesme o Rivici“ i „Nije lako Sremac biti“.

Vukašinović: Pravnik, pisac, novinar

Drugi kandidat za člana Saveta REM-a Milorad Vukašinović (54) diplomirani je pravnik, takođe novinar po vokaciji, rodom iz Crne Gore. Zaposlen je u Matici srpskoj na poslovima višeg stručnog saradnika, u okviru naučnog projekta „Srpski biografski rečnik“.

Nakon studija je počeo da se bavi novinarstvom u studentskom listu Novosadskog univerziteta.

Bio je pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa na TV Novi Sad, kao i odgovorni urednik na TV NS plus. Bio je zaposlen i na još nekoliko televizija – Tisa, Jesenjin, Melos, TV Most.

Od 2017. godine ima autorsku emisiju na Novosadskoj TV pod nazivom „Geopolitika“.

Objavio je četiri knjige o aktuelnim političkim i društvenim temama, dok je peta u pripremi.

Povremene analize objavljuje na sajtovima Nova srpska politička misao, Novi standard, Srpska analitika, Geopoetika, Večernje novosti, Letopis Matice srpske.

I Vukašinović se oprobao u različitim poslovima u lokalnoj samoupravi – mesec dana je bio šef Kancelarije za informisanje gradonačelnika Novog Sada, zatim savezni tržišni inspektor, kao i predsednik Upravnog odbora TV Apolo.

Sutra glasanje

Nakon današnje sednice, kada su članovi Odbora za kulturu i informisanje Republičke skupštine utvrdili listu kandidata, sledi sednica na kojoj će se kandidati predstaviti, nakon čega će poslanici Narodne skupštine izabrati novog člana Saveta REM-a.

Sednica će se, kako je najavila Sandra Božić, predsednica Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, održati u sredu, 28. aprila.

Zakon o elektronskim medijima predviđa da se članovi Saveta REM-a biraju iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova iz nadležnosti Regulatora (medijski stručnjaci, ekonomisti, pravnici, inženjeri telekomunikacija i sl.).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi