Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari Pomoravlja: Zbog koje privatizacije je ubijen Milan Pantić?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 05. 2021.

Autor: Tanjug Izvor: RTV

Novinari Pomoravlja: Zbog koje privatizacije je ubijen Milan Pantić?

Novinari Pomoravskog okruga, danas su u Jagodini, na glavnom gradskom trgu, čitanjem proglasa novinarskih udruženja i uručenjem nagrade Kluba novinara "za doprinos razvoju novinarstva i dostojanstva novinarske profesije", obeležili Svetski dan slobode medija.

Skupu, kome je prisustvovao i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, započeo je minutom ćutanja za novinare koji su preminuli u proteklih godinu dana.

Proglas Udruženja novinara Srbije, pročitao je novinar Dragan Marković - Mare.

Sa skupa je upućen poziv državnim institucijama i institucijama Evrope, da pomognu da se otkriju ubice dopisnika "Večenjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića i drugih srpskih novinara.

Novinari su upoznati sa izjavom Verana Matića, predsednika Komisije za istraživanje ubistva novinara, datu pre 20 dana, "da su poznata imena izvršioca zločina, ubistva Pantića, ali su još na slobodi, jer tužilaštvo nema dovoljno dokaza za sud".

Matić je rekao da je Pantića "ubila naručena ekipa koja samo vrši likvidacije, koja nema nikakve veze sa motivom" i istakao da je reč o "organizovanom kriminalu vezanom za veoma konkretnu privatizaciju".

Ako nam i nije otkrio imena ubica, Matić nam je mogao reći koje su to "vrlo konketne privatizacije", jer to su firme sa našeg područja, ocenili su novinara i pozvali Matića da to kaže, "jer je ove godine 20 godina od ubistva Pantića i mi, njegove kolege imamo pravo da to znamo", ističe se u proglasu.

Tradicionalnu nagradu Kluba novinara Pomoravlja, ove godine je dobio novinar, dugogodišnji dopisnik Novinske agencije Tanjug Dušan Aničić.

Nagrada se sastoji od unikatne povelje, rad akademskog slikara grafičara Slobodana Štetića i novčanog iznosa a žiri je radio u sastavu: Dragan Marković - Mare, Ljubiša Bata Vujić i Emil Milojević.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi