Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kad je gusto - STB
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 06. 2012.

Autor: J. G. Izvor: Večernje novosti

Kad je gusto - STB

Nemanja Vranjković, „drugi čovek“ Studija B“ u „TV Novostima“

 

Da li televizija može da opstane bez tabloidnog sadržaja, po čemu se američke (gradske) televizije razlikuju od naših, u kojim situacijama gledanost raste, šta u eri zaborava ipak treba zapamtiti - samo su neka od pitanja na koja u intervjuu za sutrašnje „TV novosti“ odgovara zamenik generalnog direktora Studija B Nemanja Vranjković.

Mada je gradska televizija fokusirana samo na prestonicu, Vranjković ističe da pokrivaju više od tri miliona stanovnika, jer gledanost prevazilazi granice Beograda.

- Gledanost smo podigli za dva, dva i po puta u odnosu na period od pre pet godina. U nekom situacijima pratilo nas je i više od milion gledalaca. Kada su u gradu vanredne situacije, ljudi po pravilu gledaju STB. I novogodišnje emisije su nam prilično gledane, iako nemamo kapacitete da pravimo velike šou-programe - kaže Vranjković.

Sa Gradom, kao osnivačem Studija B, saradnja je odlična, kaže Vranjković. Cilj im je zajednički - bolje funkcionisanje Beograda, odnosno bolja informisanost građana:

- Povrh toga, uloga Studija B jeste da bude neki kanal komunikacije, možda čak između gradske uprave i Beograđana. Mi smo i uspeli, kroz mnoge oblike komunikacije: putem SMS u Jutarnjem programu, mejlovima preko našeg sajta, kroz rubriku „Tri pitanja, tri odgovora“, da ljudima pomognemo da postave pitanja i, koliko možemo, da reše neke svoje probleme.

Prilikom nedavnog obilaska medijskih kuća u SAD, Vranjković se uverio u njihove prednosti, ali samo s tehničkog aspekta. Kao najzanimljiviju, izdvaja posetu vašingtonskoj gradskoj televiziji.

- Radimo slično i podjednako dobro: način organizovanja redakcije, pokrivanja gradskih događaja, živa uključenja... Samo su nam prioriteti različiti. Njima je najvažnija vremenska prognoza, to je vest broj jedan u svim medijima u SAD,
kao i crna hronika, a onda dolaze teme kojima se mi više bavimo. I TV Njujork je ozbiljan gradski program. Više od polovine sadržaja emituje se uživo s gradskih ulica, što me je oduševilo. S glavnim urednikom Aleksandrom Timofejevim već sam razgovarao o tome da tokom leta intenziviramo živa uključenja, da reportere izvedemo na ulicu, da sadržaj još više oplemenimo onim što se upravo dešava oko nas.

FESTIVALSKO LETO

Osim novih emisija, „Moje tajno mesto u Beogradu“ i „Moji letnji snovi“, program STB će tokom leta bojiti i koncerti.

- Emitovaćemo četiri koncerta s festivala „Belgrejd koling“, zatim koncerte Gabi Novak, Tereze Kesovije i Meri Cetinić, Zorana Predina, „Garavog sokaka“.

Tokom leta, već tradicionalno, prenosimo Beogradski karneval brodova, kao i otvaranje Filmskog festivala u Sopotu - najavljuje Vranjković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi