Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nastavlja se štrajk u televiziji Čačak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Pregled

Nastavlja se štrajk u televiziji Čačak

Zaposleni na TV Čačak su juče i dalje bili u štrajku, koji su počeli devet dana ranije zbog neisplaćenih zarada i doprinosa za četiri meseca, a vlasnik televizije, čačanski biznismen Zoran Bojović, još im se nije bio obratio, niti odgovorio na njihove zahteve, rekao je predsednik štrajkačkog odbora Zoran Grujović.

 

On je agenciji Beta rekao da će na čačanskoj televiziji danas biti održan sastanak svih zaposlenih na kom će biti doneta odluka o daljem toku štrajka. Štrajk svih zaposlenih na TV Čačak počeo je u ponedeljak 25. juna zbog neisplaćenih zarada i doprinosa za februar, mart, april i maj. Na početku štrajka, direktorka TV Čačak Svetlana Bojović, supruga vlasnika televizije, podnela je ostavku ali, prema podacima štrajkačkog odbora, ona je tu ostavku povukla nakon nekoliko dana.

TV Čačak ima ukupno 26 stalno zaposlenih radnika i četiri honorarna saradnika. Firma je osnovana 1999. kao opštinsko javno preduzeće, a privatizovana je 2009. godine kada ju je na aukciji zvanično kupio Miloš Bojović, koji je tada bio učenik četvrtog razreda čačanske Gimnazije, a kasnije je vlasništvo nad televizijom preuzeo njegov otac, čačanski biznismen Zoran Bojović. U vlasništvu porodice Bojović je i nedeljnik „Čačanski glas“ i Radio Čačak, koji ne štrajkuju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi