Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Komemorativna sednica posvećena Dr Dušanu Popovu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 07. 2012.

Autor: N. N. Izvor: RTV

Komemorativna sednica posvećena Dr Dušanu Popovu

Komemorativna sednica posvećena Dr Dušanu Popovu održana je u Matici srpskoj u Novom Sadu. Od dugogodišnjeg novinara, publiciste i istoričara oprostili su se članovi porodice, prijatelji i saradnici.

 

"Sa Dušanom Popovim iz našeg javnog života otišao je veliki pregalac koji je budno motrio šta bi se sve dobro i korisno mogli učiniti na polju naroda srpskog .Od novinarstva hrlio je ka nauci, te je ovekovečio istoriju srpskog društva, bio jedan od najistaknutijih članova naše najstarije kulturne institucije" rekao je predsednik Matice srpske prof.dr Dragan Stanić.

Novinar Dimitrije Boarov Dušana Popova označava kao jednog od utemeljivača Televizije Novi Sad. Radeći kao prvi glavni urednik u ovoj kući, uvek je pred očima imao običnog čoveka, gledaoca, ali i čitaoca, radeći u novosadskom Dnevniku, pomažući  kolegama svojim znanjem i iskustvom.

Svaki list tog "Vojvođanskog novinara", kako  je Dušana Popova nazvao kolega Ljuba Vukmanović, bio je svet za sebe, koji je plenio visokom profesionalnošću i kulturom pisane reči.

Kao posebno dobar i plemenit čovek ostaje i u sećanju članova Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu. Ovekovečio je bogatu  istorijsku građu o svom zavičaju, za generacije koje dolaze, podsetio je dugogodišnji član tog kluba Živojin Kuvizić.

Dr Dušan Popov sahranjen je na Novom groblju u Novom Sadu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi