Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Osuđeni Radio 021 i glavni urednik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 07. 2012.

Autor: N. N. Izvor: Radio 021

Osuđeni Radio 021 i glavni urednik

Radio 021 i glavni urednik Slobodan Krajnović pravosnažno su osuđeni pred Višim sudom u Novom Sadu na novčanu kaznu od 137.300 dinara sa zakonskom zateznom kamatom koju moraju da plate Novosađaninu Goranu Uroševiću (44) koji je trenutno u zatvoru u Požarevcu.

 

Na povredu časti i ugleda ide 100.000, dok je ostatak za troškove postupka. U presudi stoji da se ona (presuda) mora objaviti na ovom portalu i u informativnom programu na Radiju 021.

Sudija Tatjana Bjelogrlić nije prihvatila ostale navode iz tužbe ovog požarevačkog zatvorenika koji je preko svog advokata Bogdana Vla tražio ukupno 300.000 dinara. U istom procesu identične kazne dobili su list Dnevnik i njihov glavni urednik Aleksandar Đivuljski.

Tužba je usledila nakon teksta na našem sajtu i u listu Dnevnik od 24. novembra prošle godine o donetoj pravosnažnoj presudi po kojoj su Urošević i Blažo Bošković iz Starih Ledinaca osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od pet, odnosno četiri godine zatvora zbog krivičnog dela iznude. U tekstu je pogrešno navedeno da se ta iznuda odnosila na slučaj iznude iz 2007. godine (u tom procesu je Okružni sud obustavio istragu protiv Uroševića), a ustvari se odnosila na slučaj iz 2009. gde su ova dvojica "pretnjama i batinama vršili iznudu nad većim brojem žena na Kaćkoj petlji", kako to piše u presudi. Urošević je za neistinite informacije na 021 i u Dnevniku saznao dok je bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici i "zbog toga se osećao dekoncentrisano i izgubljeno pa je premešten u paviljon strogo zatvorenog tipa i zbog objavljenog teksta bio na razgovoru kod vaspitača u ustanovi u kojoj se nalazi, supruga mu je zbog toga imala problema na poslu, a sin doživeo zadirkivanja od vršnjaka".

Sem što mora da plati presudu i troškove postupka, duševna patnja čoveka koji je hapšen u više navrata zbog različitih dela "021" je dodatno koštala  210.000 dinara na ime sudskih taksi.

Inače, i Blažo Bošković koji zatvorsku kaznu služi u Sremskoj Mitrovici je preko svog advokata tužio 021 i Dnevnik za istu stvar i takođe smatra da mu je poljuljan ugled i povređena čast, te da to vredi 300.000 dinara po mediju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi