Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Televiziji bliskoj SNS 4.5 od ukupno pet miliona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 11. 2021.

Autor: M. Pudar Izvor: Danas

Televiziji bliskoj SNS 4.5 od ukupno pet miliona

Privatnoj televiziji RTV Santos najveći deo medijskog budžeta Zrenjanina

Drugi konkurs ove godine za podršku medijskim sadržajima iz budžeta grada Zrenjanina skoro da je pisan samo za ovdašnju privatnu Radio televiziju Santos, u većinskom vlasništvu kruševačkog biznismena Radoice Milosavljevića. 

Od ukupnog budžeta, koji je iznosio pet miliona dinara na konkursu objavljenom u oktobru a čiji su rezultati sada prezentovani, RTV Santos pripalo je 4,55 miliona dinara. Ova radio-televizijska kuća konkurisala je sa dva projekta, „Zrenjanin kroz vreme" i sa emisijom o poljoprivredi „Agročas". 

Preostala sredstva, u iznosu od pola miliona dinara, podelili su na ravne časti lokalni zrenjaninski portali - ZR Klik u vlasništvu Željka Šemiča, Media sport u vlasništvu Bogoljuba Grujića, reklamna agencija Pres centar 23 Danijele Sokolov, Web solution media OD iz Zrenjanina, a budžet je dopunjen sa još 50.000 dinara koji su dati Medijskom centru Klik 105 doo, takođe iz Zrenjanina. 

Bez novčane podrške na drugom ovogodišnjem konkursu za projekte proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Zrenjanina u 2021. godini su ostali - List Zrenjanin, Honestas agencija iz Novog Sada, Fabrika Slova iz Novog Sada i Sineta Šmit, video produkcija iz Srbobrana. 

Ranije, ove godine, na konkursu grada Zrenjanina koji je završen u maju ukupan budžet za medije iznosio je 10 miliona dinara a odobreno je 17 projekata 

Prema odluci komisije, koju su činili Biljana Popadić, novinar, predstavnik Asocijacije radio-televizije Srbije, Branimir Kozarov, novinar RTV i predstavnik Društva novinara Vojvodine, kao i Miloslav Hrćan, glavni urednik RTV Kovaćica i predstavnik Udruženja elektronskih medija Srbije „Comnet", zrenjaninskoj radio-televiziji Santos dodeljeno je u maju 4,8 miliona dinara. I tada je najviše novca otišlo radiju i televiziji Radoice Milosavljeviča. 

RTV Santos u ovoj godini ukupno je iz budžeta grada Zrenjanina povukla 9,35 miliona dinara, prošle godine devet miliona a u 2019. godini 5,6 miliona dinara. Prema podacima Centra za održive zajednice, ova medijska kuća je od projektnog sufinansiranja medija u periodu od 2015. do 2020. godine, od Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i i informisanje kao i lokalnih samouprava srednjeg Banata dobila 33,8 milionadinara. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi