Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uslovne osude navijačima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Dnevnik

Uslovne osude navijačima

Zbog pretnji novinarki B92 Brankici Stanković

 

Prvi osnovni su u Beogradu osudio je juče na višemesečne uslovne kazne zatvora šestoricu navijača „Partizana” zbog pretnji novinarki i urednici „Insajdera” Brankici Stanković tokom fudbalske utakmice „Partizan„–„Šjahtor„ 16. decembra 2009. godine.

Osuđeni su jer su pretećim skandiranjem s južne tribine stadiona „Partizana” ugozili sigurnost Stankovićeve i pretili joj smrću, uzvikujući parolu „Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija”.

Vođa navijačke grupe „Šedouz„ Goran Klještan i Aleksandar Perišić kažnjeni su uslovno s deset meseci zatvora s rokom provere od četiri godine. Za isto delo Milan Gudurić kažnjen je s godinu dana zatvora, uslovno na pet godina.

Zbog nasilničkog ponašanja Dragan Đurđević osuđen je na deset meseci, uslovno četiri godine, Nemanja Odalović na deset meseci, uslovno tri godine, a Nemanja Bogdanović na šest meseci, uslovno pet godina.

Tužilaštvo i okrivljeni imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Postupak protiv jednog od vođa navijačke grupe „Partizana„ „Alktarz” Miloša Radosavljevića Kimija bio je razdvojen od ovog jer je bio u bekstvu, a nedavno je osuđen na 16 meseci zatvora.

Prvi osnovni sud je pre dve godine pred početak suđenja odbacio optužnicu i oslobodio navijače optužbe za ugrožavanje sigurnosti novinarke Televizije B-92 jer je, po obrazloženju sudije Jelene Milinović, optužnicu podneo neovlašćeni
tužilac. Ona je smatrala da u radnjama optuženih za koje se terete nema elemenata krvičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničkog ponašanja, već eventualno krivičnog dela uvrede koje se goni po privatnoj tužbi. Tu odluku Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo i naložio da im se sudi.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi