Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Slovenačka novinarska udruženja osudila novinare - ucenjivače
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Beta

Slovenačka novinarska udruženja osudila novinare - ucenjivače

Društvo novinara Slovenije i Udruženje novinara i publicista osudili su danas novinara i vlasnika Info TV Vladimira Vodušeka i njegovog saradnika iz Velenja Stanislava Gaberca zbog ucenjivanja dva preduzeća.

 

Policija je danas na konferenciji za novinare navela da su Vodušek i Gaberc ucenjivali preduzeće Unior iz Zreča, vlasnika Gorazda Korošeca i preduzeće Ridkon iz Šmarja kod Jelša, Vinka Stiplovšeka.

Vodušek je od obojice privrednika tražio 350.000 evra ili da preduzeća otkupe njegova potraživanja u visini od 60.000 evra, odnosno da jedno od njih sa Info TV sklopi ugovor o oglašavanju vredan 360.000 evra, saopštila je policija.

Udruženja novinara Slovenija saopštilo je na svom sajtu da je Vodušek dugogodišnji novinar i zato sumnje na ucene, koje će biti predmet dalje istrage, “nije moguće prevideti”.

To udruženje dodaje da u novinarstvu nema mesta ucenama, naročito kada se ima u vidu da je Vodušek “ucenjivao u vlastitu korist, i zauzvrat zahtevao ćutanje”, što je, kako se ističe, “u novinarstvu potpuno neprihvatljivo”.

“Za zloupotrebu novinarstva važi nulta tolerancija”, naglašava udruženje.

Vodušek je zadržan u jednomesečnom pritvoru, a za krivično delo za koje je optužen zakonom je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi