Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tijanić: Poslednji ću saznati da li me smenjuju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 07. 2012.

Autor: N. Latković Izvor: Blic

Tijanić: Poslednji ću saznati da li me smenjuju

Jedno od predizbornih obećanja lidera SNS da će smeniti Aleksandra Tijanića, direktora RTS, najverovatnije neće biti ispunjeno.

 

Kako se priča u medijskim krugovima, Aleksandar Vučić, v.d. predsednika SNS, dogovorio se sa Tijanićem da do kraja mandata ostane na funkciji direktora javnog servisa.

„Blic” juče nije uspeo da dođe do potvrde ove informacije. Sam Tijanić nije želeo ni da je potvrdi ni da je demantuje.

On u izjavi za naš list kaže da će verovatno poslednji saznati da li će biti smenjen ili ne i to iz medija.

Mandat mi traje još godinu i po dana. O meni odlučuje Upravni odbor RTS, a o njegovoj sudbini Republička radiodifuzna agencija. Treba pitati RRA da li postoje inicijative za moju ili smenu članova UO - navodi Tijanić. Na naše pitanje da li to znači da nije imao razgovore sa Aleksandrom Vučićem, kratko je odgovorio:

To je sve što mogu da vam kažem. Ni u SNS nismo dobili odgovor na pitanje da li je dogovoreno da na čelu RTS ostane aktuelni direktor.

Tijanić je na funkciju direktora nacionalne televizije došao 2004, za vreme vlade Vojislava Koštunice. Posle izbora 2008, pričalo se da će s formiranjem nove vlade biti postavljen i novi direktor RTS, ali to se nije dogodilo. Iako je najavljivao da neće ponovo konkurisati za prvog čoveka RTS, ponovo je izabran na tu funkciju 2010.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi