Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hteli i “Dnevnik“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Večernje novosti

Hteli i “Dnevnik“

U Novom Sadu zasad bez promene i potresa oko vlasništva

Neposredno pošto je krajem januara formirana u Moskvi, „Ist medija grupa“ pominjana je i kao najozbiljniji kupac akcija nemačkog koncerna u „Dnevniku“, saznaju „Novosti“ u dobro obaveštenim izvorima u „Dnevnik Vojvodina presu“ (DVP) koji izdaje taj novosadski dnevni list.

Štaviše, kaže izvor našeg lista, najavljivano je da će „Ist medija grupa“ 55 odsto kapitala koje VAC poseduje u jedinom vojvođanskom dnevnom listu na srpskom jeziku, kupiti pre izbora, ali se to, ipak, nije dogodilo.

Direktor DVP Dušan Vlaović, kojeg je na tu funkciju inače postavio VAC, tvrdi, međutim, da mu je „Ist medija grupa“ nepoznata i da događaji oko „Politike“ sa „Dnevnikom“ nemaju nikakve veze.

- Ni o toj firmi, ni o Moskvi ne znam ništa i ta transakcija sa nama nema nikakve veze - bilo je sve što je Vlaović juče želeo da kaže.

S druge strane, u „Dnevnik holdingu“ koji, kao vlasnik preostalih 45 odsto akcija „Dnevnika“, ima pravo preče kupovine, kažu da ni oni nemaju nove informacije o eventualnoj prodaji udela VAC u tom listu.

- Kao osnivač „Dnevnika“, mi smo veoma zainteresovani za dalju sudbinu tog glasila, ali nemamo najava o tome da bi i na ovaj list mogao da se primeni scenario sproveden u „Politici“ - rečeno je „Novostima“ juče u pokrajinskoj vladi.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi