Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Avala prodata, preuzimanje Pinka pri kraju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 07. 2012.

Autor: Slađana Vukašinović Izvor: Pres

Avala prodata, preuzimanje Pinka pri kraju

Dve televizijske kuće sa nacionalnom frekvencijom posle višemesečne potrage za strateškim partnerima našle rešenje za svoje finansijske probleme

Posle prodaje „Politike“, nova bura na medijskoj sceni Srbije. Kako Pres saznaje, dogovor o prodaji TV Avala je postignut, dok je prodaja TV Pink u finalnoj fazi.

Dobro obavešteni izvori navode da ružičasto carstvo Željka Mitrovića ide u ruke SBB-a, dok će vlasnici TV Avala postati dve firme iz inostranstva, za koje se, međutim, ne zna ko stoji iza njih.

Teški pregovori

Jedna od verzija kaže da su u igri i nekadašnji vlasnici BK televizije, porodica Karić, mada su oni to demantovali, ističući da je tačno da planiraju oživljavanje ove televizije, ali i da ne žele da kupe kuću koja je opterećena dugovanjima.

Kako Pres nezvanično saznaje, ove dve televizijske kuće sa nacionalnom frekvencijom već više meseci pokušavaju da nađu strateške partnere kako bi prevazišle finansijske probleme koje imaju. Nakon dugih pregovora pronašli su ih pre nekoliko dana.

- Mitrović je u utorak razgovarao sa Draganom Šolakom, direktorom SBB-a, i načelan dogovor je postignut. Govori se da je postigao cenu koju nije uspeo da dogovori prošle godine sa inostranim partnerima i da će uskoro većinski vlasnik ove kuće biti SBB. Mitrović neće napustiti svoje medijsko čedo, odnosno ostaće manjinski partner, a možda i direktor ove kuće. Cena i uslovi koje je tražio su ispunjeni, a budući vlasnik je uvažio i da se koncepcija programa ne menja značajno - kaže sagovornik Press, upućen u ove pregovore.

On dodaje da prvi čovek Pinka nije bio isključen ni kao pregovarač u promeni vlasničke strukture TV Avale.

- Željko je i tamo manjinski vlasnik. Za razliku od Pinka, pregovori oko Avale išli su teže jer je ova kuća preopterećena finansijskim problemima. Postoje ozbiljne indicije da će u buduću vlasničku strukturu ove televizije biti uključena porodica Karić, koja se i ranije interesovala za kupovinu ove kuće. Zaposlenima u Avali, koji su više meseci u štrajku, juče je saopšteno da iskoriste godišnje odmore, jer ih od 1. septembra čeka nova programska šema i novi vlasnik - priča naš sagovornik.

Karići su, međutim, demantovali da su uključeni u kupovinu Avale. U svakom slučau, kao kupci će se zvanično pojaviti dve firme iz inostranstva, a ko stoji iza njih, saznaće se verovatno kada bude podnet zahtev RRA.

Nije bilo zahteva
Glavni akter ove priče Željko Mitrović juče nije odgovarao na telefonske pozive novinara.

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji kažu da nikakav zahtev još nisu dobili i napominju da bez njihovog odobrenja nije moguća nikakva promena vlasničke strukture nijedne televizije.

TV Pink: Sve će biti javno

PR Pinka Darko Popović ističe da Pink i Avala nisu promenili vlasničku strukturu.

- Pregovarali smo sa SBB-om prošle godine oko prodaje dela kompanije, ali nismo uspeli da nađemo zajednički interes. Oni su i dalje naši strateški partneri, jer koristimo njihove usluge. Televizija Pink, ali i Avala, nisu promenile vlasničku strukturu, a kada se to desi, biće transparentno jer nema šta da se krije - navodi Popović.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi