Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U bankrotstvu i TV Čačak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 07. 2012.

Autor: NN Izvor: Pregled

U bankrotstvu i TV Čačak

Privredni sud u Čačku doneo je juče rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad TV Čačak, zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, saopštio je štrajkački odbor te televizije.

Za stečajnog upravnika imenovan je Aleksije Kaluđerović, a rešenje o stečaju je na predlog poverioca, firme „Pro vižn“ iz Beograda, za neizmiren dug od 872 hiljade dinara, donela stečajna sudija Marija Adžemović, navodi se u rešenju suda koje je dostavljeno ovom informativnom preduzeću.

Predlog o pokretanju stečaja podnet je 20. jula, rešenje je doneto 23. jula, a uručeno je juče oko 11 sati.

Zaposleni u televiziji, koji održavaju minimum procesa rada, zaprepašćeni su brzinom ovakve odluke donete u rekordnom roku, navodi se u saopštenju štrajkača. Oni su jednoglasni u stavu da neće napustiti prostorije televizije i čekaju odgovor Agencije za privatizaciju, koja je još nadležna u procesu praćenja privatizacije ovog medija.

U međuvremenu, u TV Čačak stigao je stečajni upravnik Kaluđerović, koji je uzeo ključeve prostorija, automobila, pečate i naložio da se emitovanje programa prekine u ponoć, navodi se u saopštenju štrajkačkog odbora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi