Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Slučaj novinara Šaša danas pred Nikolićem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 07. 2012.

Autor: T. A. - V. N. Izvor: Pres

Slučaj novinara Šaša danas pred Nikolićem

Predsednik na potezu. Pomilovanje pod hitno

Subotica/Beograd - Novinar Laslo Šaš (69), koji robija zbog navodne uvrede Lasla Torockaja, vođe ekstremističkog mađarskog pokreta „64 županije“, juče je, da bi bila ispoštovana zakonska procedura, poslao zahtev za pomilovanje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

 

Šašov zahtev bi već danas trebalo da bude na predsednikovom stolu, a novinari iz cele Srbije čekaju njegovu reakciju. Kako Press saznaje, u pismu koje je adresirano na predsednika Tomislava Nikolića između ostalog stoji:

„U zatvoru sam već 11 dana, zdravlje mi je narušeno, leđa me bole, imam probleme sa prostatom, a najveći problem mi je visok pritisak.“ Podsetimo, novinarska udruženja i Šašove kolege iz cele Srbije, među kojima je od prvog dana i cela redakcija Pressa, insistiraju da Nikolić odmah uzme u proceduru Šašov zahtev i poručuju da će novinari u suprotnom sakupiti novac i otkupiti njegovu slobodu.

- Da Laslo Šaš nije otišao na izdržavanje kazne, ne bismo ni znali da reformisano srpsko pravosuđe novinare osuđuje zato što argumentovano kritikuju javne ličnosti - kaže Petar Jeremić iz UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi