Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Laslo Šaš: Branio sam ugled Srbije!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 08. 2012.

Autor: Lj. Preradović Izvor: Večernje novosti

Laslo Šaš: Branio sam ugled Srbije!

Novinar zatražio pomilovanje od predsednika Nikolića. Nepravedno sam osuđen - napisao je Šaš u molbi

 

NEPRAVEDNO sam osuđen! Molim vas da me oslobodite, jer smatram da nisam ništa kriv. Pisanjem o pokretu „64 županije“ i njenom lideru Laslu Torockaiju, branio sam ugled Srbije! Stariji sam čovek i bolestan, kod kuće imam samo suprugu od čije invalidske skromne penzije živimo.Čitkim rukopisom, na pola strane papira A četiri formata, napisao je Laslo Šaš (69) novinar iz Subotice, predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, u juče poslatoj molbi za pomilovanje. Pravno neuk i bez finansijskih mogućnosti da angažuje advokata, dugogodišnji novinar, ukratko je objasnio da se već 12 dana nalazi u zatvoru i da tako nije trebalo da bude, i da smatra da je nepravedno osuđen. Ispoštovao je Laslo zakon, i sam napisao, za njega, sigurno, najteže rečenice u životu.Uz molbu, priložena je, saznajemo, i fotokopija presude Osnovnog suda u Subotici kojom je zbog uvrede nanete Torockaiju, kažnjen sa 150.000 dinara. Novčana globa je, međutim, preinačena u 150 dana zatvora, jer novinar bez stalnih primanja i lošeg imovnog stanja, nije mogao da plati. U „spisima“ je i odluka Apelacionog suda kojom je potvrđena presuda subotičkog suda.Odlazak u zatvor subotičkog novinara na 150 dana zbog uvrede vođe ekstremističkog pokreta „64 županije“, juče je kritikovala i medijska organizacija „Reporteri bez granica“.

 

Antrfile : MIŠLjENjE O ŠAŠU

UKOLIKO Šašova molba za pomilovanje uđe u proceduru, nadležni u subotičkom Okružnom zatvoru će morati da napišu svoje mišljenje o njemu, što im, s obzirom na to kakav je, neće biti nimalo teško.- Laslo je izuzetno korektan i dobronameran čovek i vredan - saznajemo nezvanično u zatvoru u Subotici. - Mada ima zdravstvenih problema, marljivo brine o povrću u svom delu bašte na zatvorskoj ekonomiji, kopa ga i redovno zaliva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi