Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  E, moj Saša
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 08. 2012.

Autor: Basara Izvor: Danas

E, moj Saša

Mnogo je pisama u opticaju poslednjih meseci. Još me mori strah od Titovog "pisma" iz, beše li sedamdeset prve, kad i Tijanić presavio tabak, uzeo divit i pero u desnicu ruku i uputio poslanicu bašbakanu Nikoliću.

Povod? Čuda i pokore! Zlo i naopako. Uvrede na nacionalnoj, verskoj, polnoj i rasnoj osnovi.

Moj nadimenjak Lale Pavlović, („Šovinistička farsa“), Nikolića savetnik za kulturu i kako stvari stoje pretendent na položaj Saše Tijanića nazvao položajnika „nesrećnikom iz Podujeva“, a nazvani se zdravo ucvelio.

Što, bre, brate Aleksandre? Pa zar si od pisca „Šovinističke farse“ očekivao političku korektnost? Kako ti nije jasno da čovek ne može da izađe iz poetike.

No dobro, da ne grešim dušu, nije se Tijanić ograničio isključivo na svoj slučaj, iako smo saznali do sada strogo čuvane tajne, đa gde se rodio, đa gde se krstio, đa gde je išao u osnovnu školu. A, ne! Tijanić, nesvojstvenim mu bogougodnim tonom, pita bašbakana a da „šta to počinje u Srbiji“. Upozorava Tijanić bašbakana da nije dobro da se po Srbiji „seje mržnja“. Dobri običaji su ugroženi, pa ako se ugrožavanje nastavi - glagolji Tijanić - može doći i do obraćanja srpskim i evropskim institucijama. Što znači - pravac stazburški kadiluk, tradicionalno nesklon mladoj srpskoj demokratiji.

Mora da su se bašbakanu, ako je pročitao pismo, zatresle gaće! Čekaj, more, pretpostavljam da je bašbakan pomislio, nisam li u jeku predizbornosti izjavio da je „naše pravo da znamo sve“ najkorektnije izveštavalo u predizbornoj kampanji?

Imam li ja, kao predsednik svih građana Srbije i erudita pride, pravo da sam sebi skočim u usta i da - uz pomoć ovlašćenja koja nemam - najurim objektivnog izveštača, da bih ga zamenio, ako se tako može reći, još objektivnijim. Kromje toga, da li mi je pametno - nagađam da konta bašbakan - da nasrnem na Aleksandra Tijanića?

Svaka čast meni, umišljam da misli Nikolić, ali nije li Tijanić bio za kormilom RTS-a i za vladavine jebenijih igrača i većih samodržaca od mene? Nije li, na kraju, u vreme naših (Nikolića i Tijanića) mladosti veliki hit bila pesma „E moj Saša, gde je sada ljubav naša“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi