Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Insajder" - više od emisije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 08. 2012.

Autor: M. R. Izvor: Pres

"Insajder" - više od emisije

Kultni dokumentarni serijal TV B92 „Insajder“ prema mišljenju čitalaca Presa najbolja je televizijska emisija koja je emitovana na domaćim televizijama.

 

Serijal čiji je autor novinarka Brankica Stanković bavio se istraživanjem mnogih osetljivih društveno-političkih tema, a najviše pažnje izazvale su emisije o „fudbalskoj mafiji“ i poslovanju rudarskog basena „Kolubara“, posle čijih emitovanja su pokrenute sudske istrage.

U serijalu su otkrivani dokazi o korupciji, državnim zločinima, pljački građana, spregama mafije, biznisa, sporta i politike zbog čijeg objavljivanja je Brankici Stanković ugrožena bezbednost i dodeljeno joj policijsko obezbeđenje. Krajem 2009. godine huligani su joj uputili javne pretnje smrću koje je sud u Beogradu odbacio aprila 2010. Autorka „Insajdera“ je dvostruka dobitnica nagrade „Jug Grizelj“ za istraživačko novinarstvo.

Direktor TV B92 Veran Matić nije iznenađen visokim rejtingom koji „Insajder“ ima među čitaocima Presa.

- „Insajder“ je veoma kvalitetna emisija, jer se na svakom serijalu radi dugo i iz samog programa može se videti taj sveobuhvatni profesionalni angažman. To je izgradilo snažan kredibilitet i imidž „Insajdera“, koji je više od jedne TV emisije. Novi serijali koji se pripremaju za jesen samo će potvrditi sva dosadašnja priznanja i pomoći da novinarstvo dobije na značaju koji zaslužuje - kaže Matić.

Producent serijala Miodrag Čvorović, koga smo zatekli na odmoru, uspeh serijala je kratko prokomentarisao rečima „da se vredan rad novinara isplatio“.

Druga najbolja televizijska emisija po izboru naših čitalaca je više puta nagrađivana „Kvadratura kruga“, koja se prikazuje na RTS-u. Emisija čiji je autor Branko Stanković već deset godina se bavi ljudima koji su ostavili trag u svom okruženju: stvaraocima, inovatorima, kreativnim, talentovanim, plemenitim i neobičnim ljudima i njihovim sudbinama. Prošle godine objavljena je knjiga u kojoj je prikazano 20 izabranih priča iz poznatog serijala.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi