Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dozvolite da se obratimo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 08. 2012.

Autor: Kolegijum dnevnog lista Danas Izvor: Danas

Dozvolite da se obratimo

Odgovor dnevnog lista Danas zameniku predsednika DS Draganu Đilasu

 

Posle najmanje desetak priloga u beogradskim štampanim i elektronskim medijima o tome da u slučaju neuspeha da dođe na čelo DS, planira da osnuje novu političku partiju, Dragan Đilas je odlučio da demantuje baš pisanje Danasa o tome.

„Nikakvu stranku ne pravim“, poručio je on u pisanoj izjavi našem listu.

Drago nam je što je Dragan Đilas, jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji - zamenik predsednika Demokratske stranke, gradonačelnik Beograda i uspešan poslovni čovek, prepoznao kredibilitet i specifičnu političku težinu koju imaju informacije objavljene u Danasu. Drago nam je jer prethodnih godinu dana to nije uvažavao.

Nakon jednog istraživačkog Danasovog priloga o „anatomiji DS“, koji je prilično uzburkao domaću političku javnost, komunikaciju s našim listom praktično je prekinuo. Od decembra 2011, tačno pet Danasovih zahteva za Đilasovu političku izjavu ili intervju ostalo je bez pozitivnog odgovora njegovih bliskih saradnika zaduženih za medije - od početnih „biće, uskoro“ preko „videćemo“ do potpunog ćutanja u poslednje vreme.

Međutim, kada treba nešto da se demantuje, ažurnost je zavidna, dok u neformalnoj komunikaciji često čujemo da je „gradonačelnik ljut na Danas“. A često ispadne da je ljut, ako dobro razumemo, čak i zbog kritičkih tekstova na svakodnevne gradske teme, pa i zbog pisama čitalaca. Istovremeno, gospodin Đilas je prilično otvoren za druge medije, koji su po njemu izgleda pojam „pristojnosti“ i „profesionalizma“ u odnosu na Danas.

Zbog toga, kada nam Dragan Đilas, u demantiju koji smo juče objavili, skreće pažnju na „pristojnost“ i „profesionalizam“ zbog kojih „kod onih o kojima pišemo“ treba da proverimo tačnost saznanja kojima raspolažemo, javno molimo zamenika predsednika DS da nas obavesti - da li o političkim temama zaista želi da komunicira s Danasom, kao i na koji način i kojoj osobi ili na koju adresu da se tim povodom obratimo? Neće nam biti teško, ako zatreba, i da šaljemo mejlove i faksove u njegov kabinet gradonačelnika, pod uslovom da u razumnom roku dobijamo odgovore na pitanja koja smatramo da su u javnom interesu.

I, za kraj, jedno pojašnjenje namenjeno koliko Draganu Đilasu toliko i beogradskoj političkoj čaršiji. Ne, informacije da on osniva stranku uz pomoć bivšeg funkcionera DS Gorana Vesića nismo dobili od „Tadićevih ljudi“, kako bismo naudili Đilasu (?!). Informacije su stigle iz pravca koji je u tekstu i naveden - od osoba koje se smatraju bliskim Đilasu i Vesiću. Ukoliko smo zaista pogrešili, što će vreme pokazati, izvinjavamo se dvojici pomenutih i čitaocima.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi