Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  USAID i IREX podrška portalu „Južne vesti”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 08. 2012.

Autor: N.N. Izvor: ASMEDI

USAID i IREX podrška portalu „Južne vesti”

Program USAID-a za podršku medijima u Srbiji, koji sprovodi IREX podržao je veb portal Južne vesti u uvođenju softvera za anonimno prijavljivanje korupcije pod nazivom Perun.

 

Ovaj softver daje mogućnost građanima da prijave poverljive podatke u vezi sa korupcijom, ili malverzacijama u javnom sektoru, uz maksimalnu zaštitu izvora informacija i pruža novi, dobar izvor informacija za novinare.

Na portalu Južnih vesti (www.juznevesti.com)  i Peruna www.perun.rs nalazi se link za skidanje softvera za anonimne prijave korupcije. Korišćenjem ovog softvera i www.perun.rs portala, korisnici dobijaju potpunu zaštitu identiteta. Svako ko ima dokaze o korupciji, zloupotrebi javnih ovlašćenja, ili drugih sličnih radnji, a želi da ostane anoniman, može na ovaj način da prijavi slučaj Južnim vestima.

Južne vesti su nekoliko svojih novinara odredile da proveravaju i istraže sve prijave koje stižu od građana. Ovaj portal, koji je pušten u rad početkom jula, predstavlja izuzetno dobar izvor informacija za novinare, ali i jasno upozorenje državnim službenicima da se njihov rad stalno prati.

Za prvih mesec dana rada portala, prijavljena su tri slučaja korupcije i još niz raznih primera lošeg rada državne uprave. U narednom periodu, Južne vesti će dodatno promovisati ovaj portal u javnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi