Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Redovne plate niko otpušten
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Večernje novosti

Redovne plate niko otpušten

Jedinstveni sindikat Kompanije „Novosti“, kao jedini reprezentativni sindikat zaposlenih u Kompaniji „Novosti“, odbacio je juče kao netačne i zlonamerne tvrdnje, koje su dan ranije iznela četiri sindikata „Politike“ i Sindikat novinara „Novosti“.

Posle sastanka Izvršnog odbora, JSKN je saopštio:

1. Sindikat novinara „Novosti“, sa Draganom Čabarkapom na čelu, nikada, pa ni danas, nije postao niti je reprezentativni sindikat u našoj kući. I do sada se najviše iskazivao, kao i prekjučerašnjim saopštenjem, napadima na Kompaniju u kojoj radi.

2. Velike su razlike u statusu i položaju „Politike“ i „Novosti“, pa su mnoge istovetnosti navedene u saopštenju i u zahtevima neprimerene.

3. Vlasnička struktura „Novosti“ je odavno poznata, nije se menjala već sedam godina, i može da se sazna i površnim uvidom na sajtu Agencije za privredne registre.

4. Upravni odbor Kompanije sastavljen je po proporcionalnom vlasničkom ulogu, on bira menadžment kuće, određuje mu plate i svake završne finansijske godine ga proverava. Ne biraju ga ni Vlada ni sindikati.

5. Netačne su formulacije, što se „Novosti“ tiče, da se kuća „urušava i finansijski propada“ i da je „katastrofalan materijalni položaj“.

Evo nekoliko činjenica:
- „Večernje novosti“ su danas najtiražnije i najprodavanije novine u Srbiji.
- U deset poslednjih godina zaposlenima u Kompaniji „Novosti“ svakog 1. i 15. u mesecu isplaćena je zarada.
- Za tri godine, veoma teške finansijske krize, nije otpušten nijedan zaposleni, a primljene su desetine mladih i talentovanih.
- U našem Kolektivnom ugovoru, najboljem u medijskim kućama u Srbiji, JSKN je, u dogovoru sa menadžmentom, ugradio stavku da se od 1. septembra za 11 odsto uvećaju zarade.
- JSKN nastaviće da se zalaže za još bolji položaj zaposlenih radnika, jer je to njegova osnovna uloga. Neprestana javna ogovaranja kuće od nepriznate sindikalne grupice, kao što je Sindikat novinara „Novosti“, samo remete zajedničke napore i atmosferu da se sveukupno stanje poboljša.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi