Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rističević vređao novinara Kurira
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 08. 2012.

Autor: N. N. Izvor: Kurir

Rističević vređao novinara Kurira

Marijan Rističević, predsednik Napredne seljačke stranke, pozvao je juče redakciju Kurira, a zatim izvređao novinare zbog teksta objavljenog dan ranije u našim novinama!

 

Vi ste đubrad lažovska, popušite mi k...c, urlao je Marjan Rističević zbog teksta u kome piše da je direktor firme, koja je u vlasništvu njegove supruge, osumnjičen za utaju poreza.

Krivična prijava

Kurir je objavio da je podneta krivična prijava protiv M. R., direktora preduzeća „Seljak Zeka kompani“, čiji je većinski vlasnik, prema podacima Agencije za privredne registre, Rističevićeva supruga Javorka, zbog sumnje da je utajio 39 miliona dinara! Pošto policija nije saopštila identitet direktora, mi smo pozvali Marijana Rističevića za komentar, što je njemu bio povod da juče verbalno napadne naše novinare!

- Vi ste đubrad lažljiva i zbog onoga šta ste napisali popićete tužbu! Kako vas nije sramota da pišete laži? Prema tekstu ispada da je protiv mene podneta prijava - započeo je Rističević.

- To nije tačno, mi smo samo uzeli komentar od vas, a nigde nije napisano da je protiv vas podneta prijava.

- Vi ste lažovi, đubrad lažovska, popušite mi k...c. Ajde, ako imaš muda, da se nađemo pa da to raspravimo, budalo jedna - urlao je Rističević, posle čega je prekinuo vezu.

Nije osumnjičen

Tekst zbog koga je Rističević reagovao van svih civilizacijskih normi objavljen je u subotu, a u njemu je jasno napisano da Marijan Rističević NIJE osumnjičen za bilo kakvu utaju poreza. Svi koji su želeli da bez predrasuda pročitaju tekst videli su da su novinari Kurira zvali Marijana Rističevića zato što je suprug Javorke Rističević, koja se i dalje u Agenciji za privredne registre vodi kao vlasnik preduzeća „Seljak Zeka kompani“, čiji je direktor M. R. osumnjičen za utaju poreza. Takođe, Kurir je pozvao i Javorku Rističević, a ona je doslovce rekla:

- Ja sam samo formalni vlasnik „Seljak Zeka kompani“. Mi smo firmu prodali Momiru Ristanoviću, sadašnjem direktoru, a cela ta priča o utaji poreza je naduvana i ne baš tačna!

Kurir nije lagao!

Kurir ni u jednom trenutku i ni na jednom mestu nije objavio da su Marijan Rističević ili njegova supruga Javorka osumnjičeni za utaju poreza, već samo da se utaja stavlja na teret direktoru „Seljak Zeka kompanija“ i da je vlasnik tog preduzeća Javorka Rističević. A podaci iz Agencije za privredne registre pokazuju da je i dalje kao stoprocentni vlasnik firme označena Javorka Rističević. Kurir, dakle, ništa nije slagao!

Rističevićev demanti

Nedugo posle telefonskog razgovora, redakciji Kurira je stigao i pisani demanti Marijana Rističevića.

- Ne znam u koliko navrata vaš list pokušava da imputira neku krivicu meni, a i mojoj porodici. Po nečijem nalogu vi nastavljate s prljavom kampanjom protiv mene. U momentu kad je vaša novinarka u telefonskom razgovoru rekla da sam ja, kao direktor firme, dobio krivičnu prijavu za utaju poreza, pored mene je bilo petoro ljudi. Odgovorio sam da ću, ukoliko tako nešto objavi, tužiti Kurir i treći put. Njoj je predočen podatak da je moja supruga firmu prodala Momiru Ristanoviću, ali vi ste pokušali da eventualnu krivicu pripišete meni i mojoj supruzi. Podatak da je firma prodata sudski overenim ugovorom Momiru Ristanoviću, da je bio u obavezi da je prevede u Agenciji za privredne registre i da se prijava poreske uprave odnosi najverovatnije na njega, namerno niste objavili - napisao je Rističević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi