Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Obradović: RTS treba da posveti pažnju obrazovanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 08. 2012.

Autor: N. N. Izvor: Danas

Obradović: RTS treba da posveti pažnju obrazovanju

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tražiće od Javnog servisa da obrazovanje dobije veći značaj i prostor u televizijskom programu, najavio je resorni ministar Žarko Obradović.

 

- To ne možemo da tražimo od drugih, ali od Javnog servisa možemo. To nije potreba Ministarstva, to je potreba Srbije - kazao je Obradović. On je napomenuo da obrazovni program treba da vrati staru slavu i da, ako ne postoje sredstva za nove televizijske produkcije, treba emitovati stare serije, poput „Opstanka“ ili serija Timotija Džona Bajforda.

- Tokom četiri godine na Javnom servisu nismo uspeli da dobijemo sat vremena za emisiju koja bi se bavila značajem obrazovanja i nauke za razvoj Srbije. To dovoljno govori samo po sebi - rekao je Obradović.

On je ukazao da se RTS obrazovanjem bavi kroz sporadične slučajeve, ali da ne postoji koncept.

- U informativnim emisijama obrazovanje i nauka su često na kraju lestvice i neretko se dešava da budu izostavljeni zbog drugih važnijih stvari - zaključio je Obradović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi