Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prodao vodu „Ivu”, osvežio TV Pink
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 08. 2012.

Autor: A. Apostolovski Izvor: Politika

Prodao vodu „Ivu”, osvežio TV Pink

Predsednik „Pink medija grupe” Željko Mitrović izjavio da je konačno zatvorena finansijska rupa kompanije, koja je iznosila oko 40 miliona evra

 

Posle više od godinu dana kontroverznih informacija i glasina o poslovanju TV Pink, vlasnik Željko Mitrović promovisao je juče novi slogan predstojeće sezone „Gledajte domaće”, objavivši kako je konačno zatvorena finansijska rupa kompanije, koja je iznosila oko 40 miliona evra. Predsednik „Pink medija grupe” posle 15 godina ponovo stupa na operativnu funkciju generalnog direktora kompanije, čime je zapravo potvrdio da je njegovo svakodnevno prisustvo u kompaniji neophodno kako bi se ponovo pokrenula mašinerija najgledanije srpske komercijalne televizije. 

– Najvažnije reforme su programske, gde će, nadam se, gledaoci biti prijatno iznenađeni, jer će gledati 35 projekata na nedeljnom nivou, od kojih je 10 novih – kaže za „Politiku” Željko Mitrović, koji je javnosti juče predstavio novi menadžment.

Prema njegovoj oceni, najveće pojačanje je Estonac Tarmo Krim, koji je držao dirigentsku palicu na poslednjih 10 takmičenja za „Pesmu evrovizije”.

– Tarmo će kreirati novi vizuelni identitet TV Pink – napominje Mitrović, podsećajući da je Estonac bogato dvadesetogodišnje iskustvo iz oblasti produkcije stekao radeći najpre kao urednik, a zatim i producent informativnog programa na nacionalnoj televiziji Estonije.

Na naše pitanje, kako je uspeo da pokrije finansijsku rupu u obrtnom kapitalu od 40 miliona evra, Mitrović odgovara da je taj gubitak zatvoren uz višemilionsku pomoć „Pinkovih” ćerki kompanija „Er pink”, „Pink BiH” i „Pink Crna Gora”, demantujući da su regionalne televizije u finansijskim problemima. 

Istakavši da je finansijska stabilnost i apsolutna likvidnost uspostavljena posle godinu i po dana teške borbe, Mitrović kaže da je izvršio i ličnu dokapitalizaciju „Pinka”, prodajom pojedinih delova sistema, kao što je fabrika vode „Iva”.  

– TV Pink se nije prodao i ne nameravam da ga prodam – napominje Mitrović, pojašnjavajući da je kablovski operater SBB pomogao TV Pink plaćanjem unapred usluga iz potpuno novih oblika distribucije, kao što su veb i aj-pi-ti-vi. 

Međutim, tvrdi Mitrović, to ne znači da je SBB svojim kapitalom ušao u Pink.

– Sa SBB imamo mnogo operacija na različitim teritorijama. U ovom trenutku emitujemo 18 programa sa predznakom „pink”, koji su od velikog značaja za najveće provajdere – konstatuje vlasnik i direktor ružičaste televizije.

Mitrović kaže da su juče isplaćene sve zaostale plate radnicima TV Pinka.

– To je moj gest prvog radnog dana na poziciji generalnog direktora. Kupili smo i dva velika reportažna šlepera od Državne televizije Austrije (OERF), nadgradili smo svetlosni virtuelni park u studiju u Šimanovcima, koji je sada obogaćen za više od 200 inteligentnih rasvetnih tela – naglašava Željko Mitrović.

Na naše pitanje da li će isplatiti plate zaposlenima na TV Avala, Mitrović ponavlja da je on manjinski vlasnik te televizije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi