Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS odbacuje kritike Obradovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 08. 2012.

Autor: N. N. Izvor: B92, Beta

RTS odbacuje kritike Obradovića

Radio-televizija Srbija je odbacila ocene ministra obrazovanja Žarka Obradovića o nedostatku obrazovnog i naučnog programa na Javnom servisu.

RTS je saopštila da je jedina domaća TV stanica koja sistematski ispunjava svoju obrazovnu i kulturološku misiju.

"Od početka januara do polovine juna ove godine, Kulturno-obrazovni program emitovao je 4.845 emisija. Od toga, bez emisija Dramskog i serijskog programa, prikazano je 4.039 emisija", navodi se u odgovoru glavnog i odgovornog urednika Kulturno-obrazovnog programa RTS-a Miodraga Zupanca na tvrdnju ministra Žarka Obradovića da se Javni servis "obrazovanjem bavi kroz sporadične slučajeve i da ne postoji koncept".

U reagovanju Zupanca koje je objavljeno na sajtu RTS-a, odbacuju se i ocene ministra Obradovića da su u informativnim emisijama "obrazovanje i nauka čsto na kraju lestvice" i navodi da je Kulturno-obrazovni program, sa svim svojim redakcijama, emitovao od početka godine na Prvom i Drugom programu RTS-a ukupno 138.031 minut programa.

RTS je u reagovanju pobrojao niz emisija koje su emitovane u okviru školskog, opšteobrazovnog, dečijeg, naučnog i ekološkog programa, kao i istoriografske i dokumentarne serije i emisije iz kulture i umetnosti.

"Kao i svake godine, otpočeli smo utvrdjivanje programske koncepcije za narednu godinu. Planiramo nove serije, emisije i posebne programe
obeležavanja izuzetno značajnih datuma iz naše istorije i kulture", navodi se u pismu Miodraga Zupanca.

On je naveo i da programsku koncepciju Kulturno-obrazovnog programa odobrava Programski odbor Javnog servisa i Programski odbor RRA i da oni potvrdjuju da RTS "ispunjava sve uslove zadate funkcije Javnog servisa i odaju priznanje" da je RTS "jedina domaća televizijska
stanica koja sistematski ispunjava svoju obrazovnu i kulturološku misiju".

"Naravno, uvek se može više, bolje i “tačnije", navodi se u odgovoru glavnog i odgovornog urednika Kulturno-obrazovnog programa RTS-a Miodraga Zupanca ministru prosvete Žarku Obradoviću.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi