Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Homen: Nisam vređao novinare, već zlonamerne izvore
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 08. 2012.

Autor: N. N. Izvor: Smedia

Homen: Nisam vređao novinare, već zlonamerne izvore

- U svojoj dugogodišnjoj saradnji sa novinarima nikada nisam imao nijedan problem, niti sam koristio ružne reči. Reč ''džukele'' se ne odnosi na novinare već na osobe koje su im dostavile netačne informacije pokušavajući da prave lažnu aferu, poručio je Slobodan Homen.

 

Poslanik Skupštine Srbije i bivši državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen našao se na meti nekih medija koji tvrde da je njegova sestra dobila kredit iz Fonda za razvoj pod povoljnim uslovima i da je on vređao novinare sajta "Pištaljka", a Homen kaže da nije vređao novinare, već njihove zlonamerne izvore, a da je kredit nesporan.

"U svojoj dugogodišnjoj saradnji sa novinarima nikada nisam imao nijedan problem, niti sam koristio ružne reči. Reč ''džukele'' se ne odnosi na novinare ''Pištaljke'' već na osobe koje su im dostavile netačne informacije pokušavajući da prave lažnu aferu", rekao je Homen Tanjugu.

Što se tiče tvrdnji o povoljnom kreditu Fonda za razvoj koji je dobilo preduzeće njegove sestre, Homen je naveo je takav kredit dobilo na hiljade drugih preduzeća u Srbiji.

"Kredit je uzet pod istim uslovima koja važe za sve i kamate se redovno vraćaju. To nema nikakve veze sa mnom. Kredit datira još iz 2004. godine, a isplaćen je 2009. kada je nastavljen drugi deo kredita, s obzirom da se radi o firmi koja posluje u nerazvijenom području i bavi se nabavkom mašina", rekao je Homen.

On smatra da bi "Pištaljki" bilo bolje da proverava da li firme redovno plaćaju poreze i doprinose i da li isplaćuju plate i vraćaju kredite na vreme, a ne da se bavi jeftinom političkom propagandom.

"Firma mog oca je uvek isplaćivala i poreze i doprinose i vraćala kredite na vreme - bez kredita ne bi mogla da opstane. Ja u njoj nisam nikada radio. Firma nikada nije poslovala ni sa jednim državnim organom, niti učestvovala na nekom tenderu", naglasio je Homen.

Firma čiji je vlasnik sestra Slobodana Homena, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde, dobila je iz Fonda za razvoj Republike Srbije kredit od 34 miliona dinara uz kamatu od samo 0,5 odsto godišnje.Udruženje novinara Srbije ranije danas  je u saopštenju osudilo Homenovo vređanje novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi