Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Grocke za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 06. 2022.

Autor: Tanjug Izvor: Nova.rs

Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Grocke za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 6. septembar odložen početak ponovljenog suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću povodom optužbi da je druge optužene podstrekivao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 2018. godine.

Postupajući sudija je danas spojila predmet protiv Igora Novakovića sa ovim postupkom, pošto je Apelacioni sud nedavno ukinuo prvostepenu presudu kojom je Novaković bio osuđen na četiri godine i vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Suđenje je odloženo zbog Novakovićevog izostanka.

Takođe, tužilac je danas uručio odbrani preciziranu optužnicu.

Na narednom pretresu bi trebalo da budu uvodna izlaganja odbrane i tužilaštva, kao i kratko izjašnjenje optuženih o krivici.

Nakon ukidanja prvostepene presude kojom su Simonović, Vladimir Mihailović i Aleksandar Marinković bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, ovaj predmet dobio je da sudi novi sudija, pošto je prethodni otišao u penziju.

Predmet će međutim voditi i novi tužilac uz asistenciju prethodnog Predraga Milovanovića kojem je to na lični zahtev odobrilo Državno veće tužilaca čiji je član.

Marinkoviću koji se tereti kao direktni izvršilac krivičnog dela, sudi se u odsustvu jer je od 2020. godine u bekstvu, i za njim je raspisana medunarodna poternica.

Svi se terete za krivično delo “izazivanje opšte opasnosti”. Simonović od početka procesa kategorički negira optužbe,a Jovanović tvrdi da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o navodnim aferama predsednika Opštine.

U noći između 11. i 12. decembra 2018. godine zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće.

U požaru je pricinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekivao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića.

U ovom predmetu odmah na početku istrage, pevačica Bojana Cvetković Šijacki, priznala je krivicu i zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Ona je priznala da je dovezla Marinkovića do mesta Jovanovićeve kuće, gde je krivično delo počinjeno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi