Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  ”Novosti” prve
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 08. 2012.

Autor: V. N. Izvor: Večernje novosti

”Novosti” prve

U vreme krize, prema podacima ”ABC Srbija”

Usred leta, kada je čitalačka publika rasuta širom meridijana, “Večernje novosti” su u julu učvrstile svoju poziciju: prve su i po štampanom i po prodatom tiražu među ozbiljnim dnevnicima u Srbiji. Štaviše, razlika između “Novosti” i prvih konkurenata povećala se u našu korist.

Ovo kretanje na nestabilnom tržištu štampanih medija potvrđuju podaci jedine oditorske kuće u našoj zemlji - “ABC Srbija”. Prema nezvaničnim podacima, takav rast i raspon tiraža nastavljen je i u avgustu.

- Naša pozicija prvih dnevnih novina u Srbiji plod je naše uređivačke politike, njene ozbiljnosti, autentičnosti, profesionalnosti, zrelosti i objektivnosti - ocenjuje Manojlo Vukotić, generalni direktor i glavni urednik Kompanije “Novosti”.

Vukotić dodaje da će “Novosti” nastaviti taj magistralni kurs, uz obećanje da će već u septembru biti uvedene nove, zanimljive i osvežavajuće rubrike, kao i da će sadržaj svakodnevnih specijalizovanih dodataka biti bogatiji i raznovrsniji, prilagođen interesovanju čitalačke publike.

- Mi ne osvajamo i ne mamimo čitaoce nagradnim igrama, kolima, kesicama praška, pudingom, gajbama kisele vode. Naš ulog je - naš tekst. Naš tekst je - naša pamet. Naše opredeljenje. Naš stav. To se pokazalo opravdanim, to nas održava, to nas vodi ka šampionskoj poziciji i zato ćemo takvi i ostati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi