Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  ‘Grand’ kupuje Avalu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 09. 2012.

Autor: Darko Milenković Izvor: Pres

‘Grand’ kupuje Avalu

Direktor „Granda“ Saša Popović pregovara o kupovini TV Avala, na kojoj bi emitovao emisije iz svoje produkcije, a jedan od razloga za taj poduhvat jeste i to što je Željko Mitrović u novoj šemi Pinka redukovao program sa narodnom muzikom

Direktor „Grand produkcije“ Saša Popović odustao je od osnivanja sopstvene televizije, ali se nameračio na kupovinu jedne TV stanice sa nacionalnom frekvencijom - Avale.

Iz „Granda“ su juče potvrdili da pregovaraju o preuzimanju Avale, ali su napomenuli da još nisu doneli konačnu odluku.

- Pregovori su u toku, a ishod je neizvestan - poručuju iz pres-službe „Granda“.Popović se odlučio na ovaj korak jer je predsednik „Pink medija grupe“ Željko Mitrović rešio da nova programska šema Pinka bude - urbanija, što podrazumeva i redukovanje emisija sa narodnim muzikom.

Promena šeme

- Istraživanja su pokazala da se slika stanovnika u Srbiji drastično promenila u poslednje dve godine. Mnogo je više ljudi koji žive u većim gradovima i stoga smo odlučili da naš novi koncept maksimalno prilagodimo urbanoj gradskoj populaciji od 15 do 47 godina. Najveće promene biće vidljive u sektoru muzičkog programa, gde ćemo maksimalno redukovati emisije sa narodnom muzikom, a pojačati emisije koje promovišu rok i pop muziku, kao što su „Stotka“ i „VIP rum“. Emisije „Grand produkcije“ ići će tri puta nedeljno, a ostalim danima naše muzičke emisije - rekao je Mitrović na prezentaciji nove programske šeme Pinka.

S obzirom na to da je Popović planirao da se „Grand“ razvija i proizvodi više emisija, nakon ove Mitrovićeve odluke kao idealno rešenje pojavilo se preuzimanje Avale na kojoj bi mogao da emituje program svoje produkcije.

Prema informacijama portala Telegraf.rs, ako urode plodom pregovori između Popovića s jedne, i Mitrovića i drugih suvlasnika Avale s druge strane, televizija koja je u proteklih godinu dana u više navrata bila blokirana štrajkovima zaposlenih dobila bi novu šansu, pogotovo imajući u vidu visoke rejtinge „Grandovih“ emisija, koje bi većim delom bile preseljene sa Pinka.

Inače, kao vlasnici Avale na sajtu Agencije za privredne registre navedeni su austrijska firma „Grinberg invest“ (48,41 odsto akcija), Danko Đunić (45,65 odsto) i Željko Mitrović (4,95 odsto).

Ugovor do 2015. godine

Saša Popović je rekao da sa Pinkom ima ugovor do 2015. godine da se na kanalu te televizije emituju emisije njegove produkcije, a na pitanje da li planira kupovinu Avale, zagonetno je odgovorio da „o toj temi za sada ne sme da priča“.

Popović inače planira i pokretanje satelitskog kanala koji bi služio pevačima „Granda“ da lakše promovišu svoje nastupe u regionu, Evropi, Americi i Australiji.

- Ovaj kanal radimo u saradnji s Pinkom i naći će se u njihovom total paketu - istakao je Popović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi