Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izdržali smo napade prethodnih vlasti, izdržaćemo i vaše
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 09. 2012.

Autor: Kolegijum “Blica” Izvor: Blic

Izdržali smo napade prethodnih vlasti, izdržaćemo i vaše

Blic“ nikad nije bio partijski medij, ni u vreme Miloševića, ni u vreme Đinđića i Koštunice, ni u Tadićevo vreme.

Neće to biti ni sada, kada Srbijom upravljaju kadrovi Srpske napredne stranke.

Sve ove godine “Blic” se borio protiv toga da važne državne poslove vode ljudi koji su sejali smrt po Srbiji, koji su raspirivali mržnju prodaje lažnog patriotizma. To je radio sve do sada i tako će nastaviti, uprkos pritiscima i pretnjama. I saopštenje Srpske napredne stranke je jedna od takvih pretnji. I ne samo “Blicu” nego i slobodnoj reči i kritici. Oni, koji su sve ove godine svog političkog delovanja samo otkrivali “neprijatelje” i “protivnike” i s njima se obračunavali, i sada nastavljaju staru praksu. “Blic” nikome nije protivnik, već samo ukazuje na gluposti, obmane i pogrešne poteze. Nije težak život građanima Srbije zbog tekstova u “Blicu”, ali bi im svakako bio teži bez njih.

I u vreme Tadićeve i Cvetkovićeve vlasti, čija se polovina kadrova prelila u SNS vladu, bili smo retki kritičari njihovog rada. Izdržali smo i njihove pritiske i žalbe našim vlasnicima. Istim putem je krenula i ova vlast, ali obećavamo im da se mi nećemo menjati.

Uoči izbora smatrali smo da je loše da stranke okupljene oko SNS dođu na vlast, upravo zbog kadrova o kojima sada pišemo. Kao takav, “Blic” je bio i sada je privlačan za mnoge oglašivače. Tačno je da je Fond za zaštitu životne sredine raspisao konkurs za učešće svih medija u akciji “Očistimo Srbiju” i da su sva izdanja naše kompanije “Ringier Axel Springer” učestvovala u njoj, kao što su to činili i svi drugi štampani i elektronski mediji. Međutim, ljudima u SNS samo smeta “Blic”.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi