Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Karadžić: Treba da se zna ko je vlasnik medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 09. 2012.

Autor: A. A. Izvor: Politika

Karadžić: Treba da se zna ko je vlasnik medija

Prilikom izmene vlasničke strukture svakog elektronskog medija, najvažnije je znati ko je novi vlasnik medija, jer nijedan pojedinac ili kompanija ne može imati u vlasništvu dve ili više televizije, odnosno radio-stanice, kaže zamenik predsednika saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić.

 

On ističe da ime televizije može da se promeni, kao u slučaju kada je TV Foks preimenovana u TV Prva, ili TV Košava u TV Hepi, pa tako i eventualna promena imena TV Avala u Narodnu televiziju neće predstavljati problem, ukoliko se prethodno ispune neki drugi uslovi.

Karadžić podseća da novi vlasnici svake televizije moraju da sprovode programski elaborat na osnovu koga je dozvola za rad izdata. Na naše pitanje, kakav je sadržaj programskog elaborata TV Avala, on ukazuje da je reč o „televiziji opšteg tipa”, poput ostalih nacionalnih televizija, sa informativnim, sportskim i zabavnim programom.

Međutim, u programskom elaboratu TV Avala naveden je poseban deo programa sa informacijama iz sveta biznisa. Prema toj odredbi, novi vlasnici bi morali da nastave sa emitovanjem posebnih poslovnih vesti. Moguće je, kaže Karadžić, da će oni zadržati poslovne vesti, ali mogu zatražiti i promenu elaborata. O toj eventualnoj promeni odlučuje Savet RRA.

Iako su direktor „Grand produkcije” Saša Popović i još dva kredibilna izvora „Politike”, nedvosmisleno potvrdili da kompanija „Beohemija”, zajedno sa „Grand produkcijom” pregovara o kupovini TV Avala, pi-ar menadžerka Poslovnog sistema „Beohemija” Sanja Rajković-Jovanović tvrdi suprotno. U demantiju dostavljenom „Politici”, koje je potpisao Željko Žunić, generalni direktor Poslovnog sistema „Beohemije”, precizira se da ta kompanija – ne kupuje TV Avala.

– „Beohemija” je regionalni proizvođač praškastih i tečnih deterdženata, kućne hemije i kozmetike, koji već 20 godina posluje u ovom segmentu hemijske industrije i sve naše članice usmerene su na dalji rast i razvoj svog poslovanja isključivo u ovom segmentu. Ističemo da sa TV Avala „Beohemija” neguje dugogodišnju uspešnu poslovnu saradnju koja će biti nastavljena i u budućnosti sa daljim razvojem ove televizije – navodi se između ostalog u saopštenju dostavljenom „Politici”.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi