Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Petković: Neću smeniti Kolarevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 09. 2012.

Izvor: B92

Petković: Neću smeniti Kolarevića

Ministar kulture Bratislav Petković kaže da neće smeniti svog pomoćnika Dragana Kolarevića koji je u autorskom tekstu pozvao na kulturnu revoluciju.

Kolarević je na jednom portalu objavio tekst "Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak", koji je izazvao buru negodovanja među glumcima, piscima i javnim radnicima.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture Miroslav Tasić kaže da je pročitao sporni tekst, ali da smatra da Kolarević kao i svako drugi ima pravo na iznošenje ličnih stavova, te da ministarstvo nije nadležno za postavljenja državnih službenika i da ne može preuzeti ingerencije Vlade, navodi "Pres".

"Ministarstvo i kabinet ministra tek su počeli da rade i najpre treba da se vidi kako Kolarević radi posao na koji je postavljen", kazao je Tasić.

Pisci Vladimir Kecmanović i Vladimir Arsenijević izjavili su, gostujući u emisiji "Hoću da znam" na B92, da je besmislen tekst pomoćnika ministra Dragana Kolarevića, koji kao državni činovnik poziva na ustanak.

"Od 2000. pa do danas imamo taj neobičan fenomen koji su sa jedne državni funkcioneri, a s druge na različite načine, na različitim političkim stranama glume revolucionare. To je za mene krajnje nekonzistentno", naglasio je Kecmanović.

Glumac Branislav Trifunović, koji se nalazi na Kolarevićevom spisku, izjavio je za Radio B92 da se ne oseća prozvanim.

"Ne mogu da se osećam tako uopšte. Bavim se svojim poslom i ne poznajem nikakve političke granice i pozadine. Ja sam time počeo da se bavim još kad je Slobodan Milošević bio na vlasti. Niko od tih ljudi koji su pomenuti ne treba da se oseća prozvanim da je svoju karijeru ili bilo šta napravio zahvaljujući nekoj stranci ili politici", rekao je Trifunović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi