Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  REM danas objavljuje obrazloženje o dodeli nacionalnih frekvencija na 90 strana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 08. 2022.

Autor: K. Živanović Izvor: Danas

REM danas objavljuje obrazloženje o dodeli nacionalnih frekvencija na 90 strana

Zašto su baš televizije Pink, Hepi, B92 i Prva dobile nacionalnu frekvenciju, javnost će saznati u toku dana kada REM objavi obrazloženje na svom sajtu. Taj dokument, kako nam je potvrđeno, ima 90 strana.

Stručna javnost je kritikovala odluku Saveta REM-a da baš ovim televizijama ponovo dozvoli nacionalnu pokrivenost, imajući u vidu da Pink i Hepi najviše krše Zakon o javnom informisanju i da prednjače po broju izrečenih kazni. Takođe, ukazivano je na jednostranost njihovog programa kada je informativa u pitanju, neobjektivnost i nepristrasnost, kao i na činjenicu da kulturni, naučno-obrazovani i dečiji program gotovo nisu ni imale.

I sam REM, odnosno članovi Saveta, odluku o dodeli nacionalnih frekvencija nisu doneli jednoglasno. Tako je Olivera Zekić, predsednica ovog tela, u razgovoru za Danas više kritikovala televizije N1 i Novu S, koje su takođe učestvovale na konkursu, umesto što je „branila“ svoju odluku.

Sa druge strane, takođe u razgovoru za naš list, članica Saveta REM-a Judita Popović izrazila je nezadovoljstvo odlukom ovog tela navodeći da je svima jasno da nijedna od četiri televizije koje su dobile dozvolu za nacionalno emitovanje to ne zaslužuju, te da je ona upravo glasala za N1.

Dozvola za nacionalnu pokrivenost važi narednih osam godina, a REM će uskoro raspisati konkurs i za peto, upražnjeno mesto za TV emitera. Za nacionalnu frekvenciju konkurisalo je 14 televizija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi