Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Fotografije Dragana Karadarevića u GKC Užice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 12. 2022.

Autor: N. Kovačević Izvor: Danas

Fotografije Dragana Karadarevića u GKC Užice

Dragan Karadarević, užički fotograf, predstavio se prvom samostalnom izložbom u Gradskom kulturnom centru Užice.

Na postavci „GKC u oku objektiva“, koja se može pogledati do 31. decembra, izložio je fotografije sa najznačajnijih muzičkih događaja koji su bili priređeni u toj ustanovi, tokom ove godine.

Na 20 crno-belih i kolor fotografija, zabeležio je atmosferu sa koncerata domaćih i inostranih izvođača i prikazao neobične trenutke i ekspresivne izraze aktera na sceni i ljudi u publici.

Fotografijom se bavi 24 godine i više puta je nagrađen, a veštinu fotografisanja je sticao uz Miloša Cvetkovića Cvekle iz Užica, iskusnog i jednog od najboljih jugoslovenskih i srpskih fotoreportera.

Prema rečima Filipa Baralića, direktora GKC Užice, koji je otvorio izložbu, „Karaderević je stvorio autentičan stil, koji je prepozant i van Užica“.

Navodeći da mu je „fotografija najveća ljubav“, Karadarević, čije fotografije su  objavljivali domaći nacionalni i inostrani mediji, najavio je da će naredne godine, kada obeležava 25 godina rada, prirediti retrospektivnu izložbu.

„Fotografija se uči ceo život, a ono što bih želeo je da fotografišem svetske sportske događaje“, kazao je za Danas Karadarević, koji je za svoj rad višestruko nagrađivan.

Deset godna je radio u Sportu i Novostima, saradnik je agencije Beta, a njegove fotografije su objavljivale inostrane agencije. Zaposlen je u Narodnom muzeju Užice, kao fotograf.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi