Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  DPS kritikovao UNCG zbog dodele nagrada Darji Duginoj i Sputnjiku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 01. 2023.

Autor: V.K. Izvor: Novosti

DPS kritikovao UNCG zbog dodele nagrada Darji Duginoj i Sputnjiku

Poslanica DPS Nela Savković Vkčević kritikovala najstarije Udruženje novinara Crne Gore i dodelu nagrada Sputnjiku i posthumno novinarki Darji Duginoj.

Uprava policije saopštila je da od poslanice Demokratske partije socijalista Nele Savković-Vukčević neće, kako su prethodno najavili, prikupljati obaveštenja povodom prijave koju je podneo predsednik Udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović, jer "nema osnova za pokretanje prekršajne odgovornosti".

Burzanović je prijavu podneo zbog "neistina i kleveta na njegov račun koje ugrožavaju njegovu i sigurnost njegove porodice“ time što je poslanica DPS poručila da je nevladina organizacija Udruženje novinara Crne Gore, zapravo, bastion anticivilizacijskog delovanja i najgore propagande koja je proterana sa evropskih prostora, zato što promoviše rat i ubijanje!

Savković-Vukčević je to saopštila bakon dodele nagrada UNCG, među čijim laureatima su, posthumno nagrađena novinarka Darja Dugina, ćerka filozofa Aleksandra Dugina, kao i portal Sputnjik-Srbija, Bratislava Stojiljkovića, koji je na listi osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ocenilo je da u izjavi, odnosno saopštenju kojim je poslanica Demokratske partije socijalista Nela Savković-Vukčević komentarisala delovanje Udruženja novinara Crne Gore nema elemenata krivičnog dela.

- Ne znam da li se odluka Udruženja novinara Crne Gore da ove godine dodeli nagradu Sputnjiku Srbija može nazvati hrabrom, ali moramo li baš NATO i ambasadore Kvinte da pitamo koga ćemo nagraditi - kazao je predsednik Udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi