Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mišković napušta list „Pres“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 11. 2012.

Izvor: Politika

Mišković napušta list „Pres“

Predsednik kompanije Delta holding Miroslav Mišković saopštio je juče da se povlači iz vlasništva dnevnih novina „Pres”, navodeći da tome daje lični doprinos želji Vlade Srbije da uspostavi javno vlasništvo i slobodu medija.

„Kao najveći pojedinačni vlasnik lista ’Pres’, doneo sam odluku da se povučem iz vlasništva i prestanem sa pružanjem dalje finansijske podrške ovom beogradskom dnevniku”, naveo je Mišković u pisanom saopštenju, koje prenosi Beta.

On je kazao da želi da to bude njegov „lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz javne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo”.

Mišković je zahvalio čitaocima „Presa” na poverenju. „Posebno zahvaljujem novinarima koji su ovom listu doneli ugled i identitet i moj vlasnički udeo im nudim besplatno, uz obavezu da izmirim izdate bankovne garancije”, naveo je Mišković.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno je pokrenuo pitanje javnosti vlasništva u medijima u Srbiji navodeći da su stvarni vlasnici „Presa” Miroslav Mišković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Vučić je pokrenuo pitanje vlasništva u domaćim medijima reagujući na napise u novinama da je SNS nudio mesto konzula u Solunu za vlast u Požarevcu.

On je tada kazao da nikada nije razgovarao ni sa kim o davanju određenih pozicija u zamenu za vlast u nekoj opštini i da je u pitanju „autoprojekcija stvarnih vlasnika novina ’Pres’ Miroslava Miškovića i Dragana Đilasa koji su krenuli na njega”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi