Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smajlović: Potrebna jasna pravila
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 11. 2012.

Izvor: Politika

Smajlović: Potrebna jasna pravila

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović je juče, povodom najave da vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković napušta vlasništvo u dnevnom listu „Pres”, rekla da je za slobodu medija u Srbiji dobro da se sazna ko su njihovi stvarni vlasnici.

Smajlovićeva je za agenciju Beta rekla da je država dužna da istraži ko su stvarni vlasnici medija i da omogući zakonske preduslove da vlasništvo bude javno.

„Kakvi su motivi gospodina Miškovića, ja ne bih htela da spekulišem. Pretpostavljam da je ovo njegov pokušaj da se nagodi sa državom, da je ovo njegov način da kaže: ’U redu, vi hoćete da utvrdite nova pravila igre, ja ću da igram po njima, ali dajte da se dogovorimo šta je uloga krupnog kapitala u Srbiji’”, rekla je ona.

Po rečima Ljiljane Smajlović, UNS može da pozdravi to što je Mišković akcije dnevnika „Pres” poklonio novinarima, makar i pod političkim pritiskom.

Smajlovićeva je dodala da su „tajkuni” u Srbiji ulazili u medije da bi se služili njima u političke svrhe, ali i država je znala da koristi glasila protiv „tajkuna” te je zato potrebno da država uspostavi jasna pravila na medijskom tržištu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi