Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Slike života na Pinku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 11. 2012.

Autor: J. Milojević Izvor: Večernje novosti

Slike života na Pinku

S radošću u glasu nam je Dejan Radulović, autor dokumentarnog serijala “Slike života”, saopštio da njegova emisija od naredne nedelje nastavlja život na televiziji Pink.

 

Ljudi sa ove televizije su prepoznali vrednost “Slika života”, lako smo se dogovorili i dali su nam dobar termin, nedeljom u 11.00 - otkriva nam Radulović. Ovaj dogovor će biti na obostranu korist - čelnici i gledaoci TV Pinka dobijaju kvalitetnu, dokumentarnu TV reportažu, koja nedostaje mnogim domaćim televizijama, a naročito ružičastoj, dok autor dobija ono za šta radi - gledanost.

- “Slike života” su bile brend TV Avala, ali, iako su imale veliku gledanost, ona nije dosezala milionski auditorijum koji mi TV Pink može pružiti. U ovu emisiju sam uložio svoj život, a ovo mi je novi podsticaj da dam maksimum od sebe - priča Radulović. Ulaganje u emisiju, i u finansijkom smislu, bilo je neizbežno kada je TV Avala počela da kasni sa platama, kada su počeli štrajkovi, pa ukidanje programa... Radulović je tada podigao kredit i kompletnu produkciju preuzeo na sebe.

Vredelo je, jer “Slike života” su među najnagrađivanijim domaćim dokumentarnim emisijama.
Priče o zanimljivim ljudima, zaboravljenim predelima, skrivenom bogatstvu naše zemlje, Dejan nije prestao da beleži ni tokom pauze u emitovanju. Sa novom špicom, i uz obećanje da koncept neće menjati, otkriva nam šta je već pripremio:

- Imamo nekoliko već spremnih emisija. Bili smo na Oblačinskom jezeru kod Niša. Imamo i emisiju iz Zvornika koja se zove “Put ribe”. Ona će biti zanimljiva jer smo snimali podvodnom kamerom i zabeležili kako riba oseti put koji vodi ispod velike hidrocentrale do jezera gde se mresti. Snimali smo i srednjovekovno venčanje u manastiru Manasija. Ma, tek ćemo da radimo nove priče što mi je baš drago - zaključuje Radulović.
Nagrade

U ”Slikama života” zabeležio je Dejan Radulović od 2007. godine više od 150 epizoda o mitovima, legendama, prirodi, ljudima, zaboravljenim mestima...

To što radi prepoznali su mnogi, pa je ova emisija dva puta nagrađena na festivalu ”Interfer”, dva puta je ovenčana i ”Pres vitezom”, osvojila je prvo mesto na festivalu ”Travel”, NUNS je Raduloviću dodelio nagradu za istraživačko novinarstvo...

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi