Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Petković: Država mora pomoći javnim servisima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 11. 2012.

Izvor: RTV

Petković: Država mora pomoći javnim servisima

Država mora pomoći rešavanje problema nepostojanja zgrade Radio-televizije Vojvodine sredstvima iz budžetskih rezervi i mi ćemo o tome razgovarati na Vladi i bavićemo se rešavanjem tog problema, izjavio je ministar kulture u Vladi Srbije Bratislav Petković. On je naveo da se javni servisi RTS i RTV nalaze u velikim finansijskim problemima i da su, prema njegovim saznanjima, u pitanju desetine miliona evra duga i to je pitanje koje se što pre mora rešiti.

 

 

"Mislim da će se primeniti model Bi-Bi-Sija ili Hrvatske radio – televizije, ukoliko budu primenljivi, jer finansiranje javnih servisa mora biti obavezno", istakao je Petković nakon sastanka sa pokrajinskim sekretarom za kulturu i informisanje Slavišom Grujićem u Novom Sadu.

Grujić, koji je ranije izjavio da je RTV poseban brend, naglasio je da Republika i Pokrajina moraju zajedno tražiti rešenje za probleme oba javna servisa i dodao da je nakon ovog prvog sastanka jasno da su stavovi zajednički i jednaki, da se sa republičkim ministrom složio oko svi otvorenih pitanja, kao i da se nada dobroj saradnji u narednom periodu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi