Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Na traci časne namere?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 11. 2012.

Autor: M. Ivetić Izvor: Večernje novosti

Na traci časne namere?

Dvadesettrogodišnja Azra Valentić, do pre šest meseci potpuno anonimna devojka, sticajem okolnosti, kao jedini odbornik SDPS u Kikindi, postala je medijska ličnost širih razmera.

Njena tvrdnja da joj je član SNS Zoran Kostić krajem prošle nedelje obećao direktorsko mesto uz uslov da okrene leđa vladajućim demokratama, te da je nekoliko dana pre toga, zbog nepristanka na prekomponovanje lokalne vlasti, dobila više anonimnih pretećih SMS poruka, dodatno su zatalasali buru na ionako ustalasanoj kikindskoj političkoj sceni.

Zoran Kostić, član SNS, inače preduzetnik, potvrdio nam je da je 16. novembra telefonom pozvao Valentićevu i ubeđivao je da pristane na prepakivanje vlasti.

I ne vidi u tom postupku ništa loše, ponajmnje ružno i uvredljivo za mladu sagovornicu.

- Moguće je da sam pogrešno procenio šta treba činiti nakon razgovora na sednicama Opštinskog odbora naše partije o promeni vlasti, na kojima je apostrofirano da je Valentićeva u pregovorima o prepakivanju kamen spoticanja. Znam Azrinog oca. Čestit čovek, pa mi je to bio osnovni motiv da joj se obratim i dobronamerno je posavetujem šta bi, u novonastaloj situaciji, za nju, ali i za grad, bilo najbolje. Rekao sam joj da se kloni tog društva u sadašnjoj vlasti, da misli na egzistenciju i sutrašnjicu. Da, pomenuo sam joj i mogućnost da bude rukovodilac Kulturnog centra, u koji je Demokratska stranka zaposlila odmah nakon što je, dobivši odborničko mesto, odbegla iz koalcije SPS, na čijoj je listi bila, pa prišla demokratama. Namere su mi, odista, bile časne. Bio sam otvoren i jasan, krajnje dobronameran. Ne kajem se, jer sam ljudski postupio.

Kostić se, naglašava, strašno iznenadio kada je na lokalnoj VK televiziji video prilog u kojem je obelodanjen deo audio snimka njegovog dijaloga sa Valentićevom. Dodaje da su njegove na malom ekranu obelodanjene izjave istrgnute iz konteksta, ali da i kao takvima nema šta da se prigovori.

- Nisam znao da Azra tajno snima naš razgovor. Šta joj je u mom gestu zasmetalo. Razočarala me potpuno. Podneo sam krivičnu prijavu protiv nje, ali i protiv VK televizije, koja je tako napravljen snimak emitovala.

Juče nismo uspeli da stupimo u kontakt s Azrom Valentić. Nezvanično smo saznali da su ona i njen partijski kolega Mirko Babić otputovali u Beograd, na razgovore u stranačkoj centrali.

Vrh SDPS je, inače, pre tri dana, zbog kršenja statuta, raspustio svoj Opštinski odbor u Kikindi.

Portparol Ljajićeve partije Ivan Bauer kao razlog za ovaj potez navodi uporno odbijanje kikindskog ogranka da ispoštuje dogovor da se lokalna vlast kroji prema republičkom modelu.

Naprednjaci se ograđuju

Kikindski naprednjaci, u jučerašnjem saopštenju, navode da su, kao odgovorna partija, sve pregovre vodili preko zvaničnih organa i isključivo sa političkim strankama, nikako sa pojedincima, makar oni bili i odbornici.

- Što se tiče telefonskog razgovora Valentićeve i jednog od nekoliko hiljada članova SNS, kao i optužbi o nekakvim pretnjama i podmićivanjima, podvlačimo da ovakve teme nikada nisu bile, niti će biti, način našeg rada. Naši zvanični
pregovarači nisu ovlastili nikoga da u ime SNS pregovara i bilo šta nudi - naglašava se u saopštenju Opštinskog odbora SNS.

Policija

Portparol Polcijske uprave u Kikindi Radojka Radanović potvvrdila nam je da je Azra Valentić podnela prijavu zbog telefonskih pretećih poruka.

- Proveravamo poruke. Kada okončamo slučaj oglasićemo se - rekla nam je Radanovićeva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi