Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Trivanova: Bez pritisaka na javni servis
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 11. 2012.

Izvor: RTS

Trivanova: Bez pritisaka na javni servis

Imamo problem sa definicijom da RTS mora da bude svestan političkih promena, rekla poslanica DS-a u Skupštini Jelena Trivan i dodala da RTS mora da bude svestan jedino javnog interesa.

 

Važno je da prestanu finansijski pritisci na javni servis, rekla je Trivanova. Poslanica DS Jelena Trivan rekla je da treba da prestanu finansijski pritisci na RTS i poručila da je problematična definicija da javni servis treba da bude svestan političkih promena.

"Nemam problem sa tim ako vlada želi kadrovske promene u zakonskom okviru, da se ispitaju svi ugovori i zloupotrebe, ali imamo problem sa definicijom da RTS mora da bude svestan političkih promena. RTS mora da bude svestan jedino javnog interesa, da nije komercijala televizija i da mora da ponudi obrazovne i druge programe", rekla je Trivanova.

Poslanica DS-a je rekla da je svejedno koji će model finansiranja javnog servisa država da se izabere, ali da je važno da prestanu finansijski pritisci na javni servis.

Ona je navela i da očekuje od ministra kulture Bratislava Petkovića da predoči konkretan plan za unapređenje javnog serisa i da osudi reči poslanika Siniše Kovačevića za skupštinskom govornicom, koji se obrušio na nekoliko žena u javnom servisu.

 Moramo takvo ponasanje da osudimo da se ono ne ponovi i to govorim u ime svih žena u skupštini, rekla je Trivanova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi