Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sto mladih stručnjaka od Nove godine u RTS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 11. 2012.

Izvor: Blic

Sto mladih stručnjaka od Nove godine u RTS-u

Jedan od najmasovnijih domaćih projekata zapošljavanja i podrške mladim visokoobrazovanim stručnjacima, Javni poziv RTS-a „Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek“, ulazi u završnu fazu.

Ukoliko sve bude teklo po planu, u Novu 2013. godinu ući ćemo sa odabranih 100 najuspešnijih kandidata, koji će potom započeti tromesečnu praksu u pet sektora delatnosti medijskog sistema Radio- televizije Srbije - izjavila je Duška Vučinić, šef Službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a.

Na Javni poziv „Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek“ odazvao se najveći broj kandidata u novijoj istoriji Srbije- njih čak 17. 000.

- To je svakako dokaz da je velika želja mladih, fakultetski obrazovanih ljudi da rade upravo u Javnom medijskom servisu Srbije, da je raditi u RTS-u i dalje stvar prestiža I jedinstvena prilika da se karijera započne učenjem od najboljih - izjavila je Duška Vučinić.

Opšte uslove Javnog poziva RTS-a ispunjavalo je 10.000 mladih iz čitave Srbije. U drugom krugu, oni su polagali testove opšte informisanosti i kulture.

Više od šest hiljada njih je, ostvarenim rezultatima, izborilo prolazak u treću selekcionu fazu. U zavisnosti od profesionalne pozicije za koju su bili zainteresovani, kandidati su polagali raznovrsne testove stručnosti.

- U završnu, četvrtu selekcionu fazu ovih dana biće pozvani kandidati sa najboljim rezultatima u dosadašnjem toku ovog složenog i jedinstvenog procesa izbora mladih stručnjaka- budućih članova našeg tima - navodi Duška Vučinić, šef Službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a.

- Podsećam, na naš poziv javilo se čak sedamnaest hiljada kandidata. Otuda možda čitav ovaj proces traje izvezno vreme ali pre svega zato što ga realizujemo zaista odgovorno I temeljno, sve je vrlo transparentno, želimo da svima pružimo jednake šanse da se predstave i dokažu i da da nikoga ne oštetimo. Treću fazu selekcionog procesa- testiranje stručnosti, realizovali smo za gotovo pedeset različitih grupa profesija u okviru organizacionog sistema naše medijske kuće.
Ovaj, četvrti segment Javnog poziva RTS-a je možda i najznačajniji jer će kandidati u pojedinačnim razgovorima sa mentorima i stručnim komisijama imati priliku da se lično predstave i dokažu da su baš oni ti - najbolji od najboljih , za RTS- ov 21. vek.

Kandidatima iz najbrojnije grupe - TV lica (spiker/ voditelj), predstoji drugačija provera u četvrtom krugu : audio- vizuelni test.

- Ukoliko sve bude teklo po planu, u Novu 2013. godinu ućićemo sa odabranih 100 najuspešnijih kandidata Javnog poziva RTS-a. Oni će potom započeti tromesečnu praksu u medijskom sistemu Radio-televizije Srbije. Po isteku tri meseca, najboljima od najboljih biće ponuđen stalan posao. Jedini kriterijumi pri donošenju odluke o zaposlenju biće stručnost, znanje i radni elan - kaže Duška Vučinić, šef službe za odnose sa javnošću RTS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi