Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prihodi od reklama u 2012. godini na prošlogodišnjem nivou
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2012.

Izvor: As media

Prihodi od reklama u 2012. godini na prošlogodišnjem nivou

Prihod medija od oglašavanja u ovoj godini biće na nivou 2011, kada su mediji od reklama prikupili 172 miliona evra, ocenio je izvršni direktor agencije Nilsen odians menadžer Darko Broćić.

Na skupu u Beogradu, posvećenom petnaestogišnjici rada nezavisnih medija, Broćić je kazao da se na tržištu oglašavanja ne očekuju „dramatične promene“ iako „kriza traje, a para je sve manje“.

Prema njegovim rečima, na stabilnost prihoda od reklama u ovoj godini uticale su izborna kampanja i nekoliko velikih sportskih događaja. Direktor Nilsena je podsetio da je 2008. godina sa 206 miliona evra bila rekordna po nivou prihoda, koje su mediji os tvarili od prodaje oglasnog prostora, da bi od 2009. do 2011. godine usledila stagnacija.

Najveći oglašivači prošle godine bili su Prokter i Gembl, Telekom Srbija, Beohemija, Henkel, Vip mobajl, Loreal, Nivea, Telenor, Koka-kola i Apatinska pivara, dodao je Broćić. Učesnici skupa, koji su organizovale Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i nevladina organizacija IREX izrazili su očekivanje da će mediji sledeće godine živeti gore i da će „biti dobro ako ostane isto kao u 2012“. Predstavnici marketinških agencija Dajrekt medija i Univerzal medija, koje drže više od 50 odsto tržišta oglašavanja u Srbiji, naveli su da 85 odsto klijenata čine strane kompanije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi