Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saopštenje SOS kanala povodom sudskog spora koji vodi sa RATEL-om i RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2012.

Izvor: SOS kanal

Saopštenje SOS kanala povodom sudskog spora koji vodi sa RATEL-om i RRA

SOS kanal uputio je saopštenje medijima povodom sudskog spora koji SOS kanal vodi sa RATEL-om i RRA. Saopštenje prenosimo u celosti:

 

Kao što je u javnosti poznato, skoro pet godina u Privrednom sudu u Beogradu, SOS kanal vodi sudski spor sa RATEL-om i RRA, zbog toga što je na javnom konkursu 2006.godine, RRA na osnovu plana koji je sačinio RATEL, SOS kanalu dodelila neispravan kanal, čime je ova televizija pretrpela ogromnu materijalnu štetu.

SOS kanal je u tri navrata pismenim putem ponudio RATEL-u dogovor i to da se iznos ukupne štete, koju je utvrdio nezavnisni sudski veštak, znatno umanji.

Na poslednjem ročištu 23. oktobra i Sud je predložio medijaciju, ali je RATEL odbio dogovor, što znači da će se ovaj maratonski spor nastaviti.

Međutim, saznanja do kojih je SOS kanal došao pre nekoliko dana naslućuju koji su stvarni razlozi zbog kojih RATEL nije želeo da prihvati predlog SOS kanala i Suda i spor reši dogovorom.

Naime, bivši zamenik predsednika UO RATEL-a u periodu od 2005. do 2011. godine dr Milenko Ostojić stavio je na raspolaganje SOS kanalu dokumentaciju iz koje se vidi da odluku da se SOS kanalu ne zameni neispravna frekvencija, odmah po dodeljivanju kanala, iako je bilo slobodnih i ispravnih, već da se uđe u sudski proces, samonicijativno, bez saglasnosti UO, doneli predsednik UO Jovan Radunović i tadašnji izvršni direktor Milan Janković.

RATEL je u sporu zastupao Janković, a potpisivao je i sve dozvole,rešenja, ugovore,... iako po Statutu za to nije imao ovlašćenja.

Oni su tom odlukom i drugim radnjama, za koje postoje pisani dokazi, oštetili budžet Srbije, naneli višemilionsku štetu SOS kanalu i državi Srbiji, a bez znanja UO odbili predlog za dogovor sa SOS kanalom čime bi država uštedela značajna sredstva.

U obimnoj dokumentaciji u koju je SOS kanal imao uvid nalaze se papiri koji ukazuju i na druge ozbiljne propuste rukovodilaca RATEL-a, a kako je SOS kanal obavešten, g. Ostojić je svu dokumentaciju već prosledio predsedniku Skupštine, kojoj za svoj rad odgovara Upravni odbor Ratel-a i koja bira i razrešava članove UO Agencije, Ministru telekomunikacija, Agenciji za borbu protiv korupcije i Savetu za borbu protiv korupcije.

Direktor i glavni i odgovorni urednik

Dragiša Kovačević

SOS Kanal d.o.o.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi