Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Na zajedničkom zadatku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 11. 2012.

Izvor: Politika

Na zajedničkom zadatku

Vlasnici i direktori radio stanica članica RAB Srbija i gosti iz regiona imali su prilike da sa državnom sekretarkom u Ministarstvu za kulturu i informisanje Gordanom Predić razgovaraju o uslovima rada u vreme ekonomske krize, mrežama i digitalizaciji, problemu postojanja piratskih radiostanica i novim tarifama SOKOJ-a.

 

Četvrti, jesenji, Radio dani, u organizaciji RAB Srbija na Paliću, bili su prilika za razmenu iskustva, i ideje, ali i razgovor o problemima i izazovima pred kojima se radio ali i mediji uopšte nalaze.

Radio dane je otvorila Gordana Predić, državni sekretar za kulturu i informisanje, koja je rekla da je pre dve godine saznala da je osnovan RAB Srbija i od tada pažljivo prati rad ovog Udruženja jer je oduševljena principom na kom se zasniva.

„Kao što bi ovo slovo R, logo RAB Srbija, moglo da bude u jednoj boji, ono je sastavljeno iz tačkica različitih boja jer je upravo to ono što čini radio u Srbiji - mnogo stanica 'na jednom zadatku'".

Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija, pozdravila je sve učesnike podsećanjem na sve ono što je ovo udruženje postiglo od svog osnivanja.

„Koliko je radio prisutan pokazuju istraživanja koja kažu da ljudi najviše veruju radijskim voditeljima i reklamama koje tu čuju. Zato radio ima lepu budućnost i RAB Srbija će nastaviti da radi na tome da radio zauzme mesto koje mu zasluženo pripada."

Radio danima je prisustvovalo preko 100 učesnika. Bili su tu predstavnici radiostanicačlanica RAB Srbija iz čitave Srbije, gosti iz Hrvatske (Ivan Butković, predsednik HURINa, Marijan Beljan, potpredsednik HURINa), Bosne i Hercegovine (Adnan Osmanagić, vlasnik RSG Sarajevo, Adis Kadrić, izvršni direktor RSG Sarajevo, Emir Povlakić, Regulatorna agencija za komunikacije BiH, Samir Mujagić, direktor produkcije RSG Sarajevo), Makedonije (đorđi Savev, vlasnik Siti radija, Skoplje), Slovenije (Lenja Pap, RAB Slovenija, Robert Brndušič Deduš, Multibrand Media Media International).

Na okruglom stolu su vlasnici i direktori radiostanica članica RAB Srbija i gosti iz regiona sa Gordanom Predić i Majom Rakovic razgovarali o problemima radiostanica u Srbiji, uslovima rada u vreme ekonomske krize, mrežama i digitalizaciji. Razgovaralo se o velikom problemu postojanja piratskih radio stanica, kao i o, sve često pominjanom problemu - novim tarifama SOKOJ-a koje ugrožavaju opstanak lokalnih radio stanica. Jedna od tema bili su i novi zakoni u oblasti radiodifuzije i javnog informisanja.

Za to vreme u velikoj sali predavanja su držali stručnjaci u svojim oblastima - Tomislav Jakobović (Brand Media Consulting Hrvatska) koji je govorio o prvim koracima na putu stvaranja uspešnog radio brenda;

Rade Santrač je govorio o dizajnu zvuka i radioimidžingu u funkciji programskog formata i Ivan Zeljković o pripremi i realizaciji dnevnog radiošou programa.

Predstavnici Ninamedije predstavili su istraživanje slušanosti radiostanica i korišćenje baze podataka koja se nalazi na sajtu RAB Srbija.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi