Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ko vlada srpskim medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 01. 2013.

Autor: R. Pivljanin Izvor: Blic

Ko vlada srpskim medijima

Nastavljamo objavljivanje liste najmoćnijih ljudi u Srbiji, a u ponedeljak, 14. januara, čitaoci će biti u prilici da upoznaju one koji vladaju medijima.

Iako u ozbiljnoj i višegodišnjoj krizi, mediji su i dalje bitna poluga u komponovanju, pre svega, političke, ali i šire društvene stvarnosti, pa se oni i koji njima upravljaju visoko kotiraju na lestvici moći.

Naravno na medijskom nebu i dalje su neprikosnovene televizije u dvostrukoj ulozi: sredstva političke propagande, ali i preovlađujućeg zabavnog anestetika za narod.

Ove godine je načeta i tradicionalna netransparentnost vlasništva u medijima i demistifikovano ono što je važilo za javnu tajnu, ali nikad nije bilo jasno potvrđeno.

Miroslav Mišković je priznao da je bio vlasnik dnevnih novina “Pres”, onda je objavio povlačenje iz vlasništva, što nije donelo oslobađanje lista od “tajkunskih stega”, nego njegovo trenutno gašenje.

Ta lakonska smrt četvrtih po uticaju dnevnih novina samo je uokvirila žalosnu sliku štampanih medija, gde samo retki izuzeci plivaju sa jasnim titularom kad je u pitanju vlasništvo i s glavom iznad vode.

Otkrijte

Ko je najjači iz trilinga Tijanić, Mitrović, Jocić?

Da li je moć sačuvao Srđan Šaper?

Koji su novinari u društvu najmoćnijih?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi