Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Informisanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 01. 2013.

Autor: Dejan Popović Izvor: Večernje novosti

Informisanje

Rok za utvrđivanje predloga zakona kojima se regulišu oblasti javnog informisanja, elektronskih medija i javnih RTV servisa, jeste mart 2013. godine (18 meseci od dana donošenja Strategije, tj. 28. septembra 2011). Do tog roka preostala su nepuna tri meseca. Za ta tri meseca potrebno je: dovršiti i uskladiti nacrte ovih zakona, staviti ih na javne rasprave ili konsultacije, obraditi prispela mišljenja, predloge, sugestije i komentare, obaviti konsultacije sa zakonodavstvom i pripremiti predloge ovih zakona za Vladu.

Usput, ostale su izgleda i dalje prisutne mnoge elementarne dileme. Na primer: da li je servis isto što i usluga ili služba? Šta su mediji, da li je elektronska medijska usluge isto što i audio i audio-vizuelna medijska usluga? Isto tako, šta je sa sugestijama ANEM-a za izradu (nacrta) zakona o sistemu javnog informisanja?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi