Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Treći kanal država „razbojnički“ otela
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 01. 2013.

Autor: P. Klaić Izvor: Dnevnik

Treći kanal država „razbojnički“ otela

„Nema normalne evropske države bez gledanog, jakog i finansijski stabilnog javnog servisa”, jedan je od odgovora koji je direktor RTS-a Aleksandar Tijanić dao „tviterašima„ koji su ga „preslišavali” juče u NUNS-ovom „tviter-intervjuu„.

On je rekao da će napraviti ozbiljnu istraživačku emisiju „čim od policije dobije dosije s kompletnim podacima, kao i autori ’Insajdera’„.

Na pitanje zašto ga je posle izbora pohvalio predsednik Tomislav Nikolić, odgovorio je da je to stoga jer „na RTS-u nijedan predsednički kandidat nije jeo šnenokle pet puta, za razliku od drugih stanica”. Tijanić je rekao da regionalni javni servisi treba da postoje ukoliko mogu finansirati svoje postojanje, da će se smenom sportskih komentatora na RTS-u baviti neki novi direktor.

Na pitanje ima li završen fakultet, direktor avnog servisa je rekao „U udruženju neobrazovanih pored mene su Tirnanić, Krivokapić, Pančić. Lep spisak žrtava obrazovanih”.

On je izjavio da je nekadašnji Treći kanal „država razbojnički otela od RTS-a i prodala tajkunima, a da će valjda biti istrage o tome”.

Na brojna pitanja i provokacije „tviteraša„ na račun besomučnog repriziranja serija, Tijanić je odgovorio da svake godine nova generacija traži stare serije, a da starije generacije u njima nalaze nostalgiju i sigurnost, i naglasio da je pitanje repriza pitanje novca: „Jedna epizoda serije košta 100.000 evra, a nama treba 250 epizoda godišnje”.

Mnoga pitanja su ostala bez odgovora, poput onog „zašto RTS odbija da dostavi dokumente koje je tražio Savet za borbu protiv korupcije i zašto ne dozvoljava češljanje finanisija javnog servisa”.

Tijanić nije odgovorio ni „koliko treba da košta pretplata da bi zadovljila potrebe RTS-a”, te „zašto nema Kragujevca u vremenskoj prognozi” i kada će ostala dopisništva RTS-a imati uslove koje imaju kolege u Beogradu. Umesto toga, direktor javnog servisa odgovorio je na pitanje zašto Srbija gubi Kosovo („Vekovna srpska glupost. Decenijska slabost. Srbija bez snage je kao filharmonija bez instrumenata„).

Na pitanje na šta mu liči Srbija danas, rekao je „na Tominu flašu i Vučićevu rakiju”. Odgovorio je i na pitanje da li je recept za doživotno direktorovanje druženje s Vučićem još od JUL-a i poslovanje sa Đilasom, napisavši da je „bio direktor i glavni urednik još tokom osamdesetih dok su obojica bili dečaci”.


Komentari (1)

ostavi komentar
čet

24.01.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 16:08

Konzerviranje i tracenje kanala i naknada

Prestankom emitovanja programa mreze "TV Avala" (ranije RTS-3K) prestalo je koiscenje i pocelo je "konzerviranje" i tracenje 33 VHF i UHF kanala na teritoriji Srbije, kao i tracenje godisnje naknade za emitovanje programa od 55.302.903,09 dinara (RRA) i godisnje naknade za koriscenje radio-frekvencija od 8.624.234,49 dinara (RATEL).

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi